Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bunastarea animalelor. De ce echipamente ai nevoie pentru schema PD-07

bunastarea-animalelor-de-ce-echipamente-ai-nevoie-pentru-schema-pd-07

Schema PD-07 - Cresterea nivelului de bunastare a vacilor de lapte incurajeaza fermierii sa utilizeze tehnici ce conduc la imbunatatirea conditiilor de crestere si exploatare a vacilor de lapte.


In acest sens, conditiile de eligibilitate pentru eco-schema PD-07 trebuie indeplinite in mod cumulativ dupa cum urmeaza:
 
Beneficiarul eco-schemei PD-07 se incadreaza in categoria fermierilor activi si este crescator de animale.
 
- beneficiarul detine vaci de lapte adulte, care au cel putin o fatare si sunt identificate si inregistrate in Baza nationala de date, definita potrivit art. 1 pct. 5 din Norma sanitar-veterinara pentru implementarea procesului de identificare si inregistrare a bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, camelidelor, cervideelor si renilor, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 208/2022, cu modificarile si completarile ulterioare;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
- beneficiarul detine o exploatatie de vaci de lapte adulte inregistrata cu cod ANSVSA in BND sau autorizata/inregistrata sanitar-veterinar, conform legislatiei in vigoare.
 
Art. 62. – Conditionalitatea prevazuta in Ordinul nr. 54/2023, se respecta la nivelul intregii exploatatii agricole pe intregul an calendaristic.
 

Echipamente necesare 

 
Solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii specifice in functie de tipul sprijinului:
 
1. a) Pentru sprijinul "evitarea mulsului traumatic si bunastarea ugerului":
 
- Verificarea starii tehnice a echipamentelor de muls de cel putin 3 ori/an;
 
- Schimbarea mansoaneleaparatelor de muls la un interval de maxim 4 luni, respectiv de cel putin 3 ori/an, rezultand un nr mediu de 0.9 mansoane/cap de vaca de lapte adulta/an de angajament.
 
In acest caz, echipamentele potrivite ar fi mansoane din cauciuc si silicon, ansamblu colector si aparat de muls.
 
Utilizarea a  minum 3l produse/cap vaca de lapte adulta/an pentru intretinerea ugerului, premergator mulsului si post muls. Cremele si solutiile pentru curatarea si dezinfectia ugerului inainte si dupa muls, cu iod, sau cu acid lactic, solutie concentrata sau spuma sunt alegerile potrivite.
 
b) Pentru sprijinul "Sanatatea ongloanelor":
 
- Efectueaza anual cel putin doua actiuni de trimaj pentru fiecare vaca de lapte adulta. Ca sa te asiguri ca vaca are ongloane sanatoase, trebuie sa folosesti anumite echipamente, precum disc pentru copite, renete si clesti de taiat unghii, solutie pentru dezinfectia ongloanelor, tava pentru dezinfectia ongloanelor. 
 
c) Pentru sprijinul "Imbunatatirea zonei de odihna":
 
Utilizeaza o cantitate de material sub forma de asternut de cel putin 3 kg/ vaca de lapte adulta/zi, sau 300 gr/cap/zi paie, rumegus, talas. Se recomanda folosirea unor saltele din cauciuc pentru aleile de furaje.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016