Bunastarea animalelor. De ce echipamente ai nevoie pentru schema PD-07
Publicat la data de 18 Apr. 2024 in:
Zootehnie Schema PD-07 - Cresterea nivelului de bunastare a vacilor de lapte incurajeaza fermierii sa utilizeze tehnici ce conduc la imbunatatirea conditiilor de crestere si exploatare a vacilor de lapte.
In acest sens, conditiile de eligibilitate pentru eco-schema PD-07 trebuie indeplinite in mod cumulativ dupa cum urmeaza:
Beneficiarul eco-schemei PD-07 se incadreaza in categoria fermierilor activi si este crescator de animale.
- beneficiarul detine vaci de lapte adulte, care au cel putin o fatare si sunt identificate si inregistrate in Baza nationala de date, definita potrivit art. 1 pct. 5 din Norma sanitar-veterinara pentru implementarea procesului de identificare si inregistrare a bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, camelidelor, cervideelor si renilor, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 208/2022, cu modificarile si completarile ulterioare;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
- beneficiarul detine o exploatatie de vaci de lapte adulte inregistrata cu cod ANSVSA in BND sau autorizata/inregistrata sanitar-veterinar, conform legislatiei in vigoare.
Art. 62. – Conditionalitatea prevazuta in Ordinul nr. 54/2023, se respecta la nivelul intregii exploatatii agricole pe intregul an calendaristic.
Echipamente necesare
Solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii specifice in functie de tipul sprijinului:
1. a) Pentru sprijinul "evitarea mulsului traumatic si bunastarea ugerului":
- Verificarea starii tehnice a echipamentelor de muls de cel putin 3 ori/an;
- Schimbarea mansoaneleaparatelor de muls la un interval de maxim 4 luni, respectiv de cel putin 3 ori/an, rezultand un nr mediu de 0.9 mansoane/cap de vaca de lapte adulta/an de angajament.
In acest caz, echipamentele potrivite ar fi mansoane din cauciuc si silicon, ansamblu colector si aparat de muls.
Utilizarea a minum 3l produse/cap vaca de lapte adulta/an pentru intretinerea ugerului, premergator mulsului si post muls. Cremele si solutiile pentru curatarea si dezinfectia ugerului inainte si dupa muls, cu iod, sau cu acid lactic, solutie concentrata sau spuma sunt alegerile potrivite.
b) Pentru sprijinul "Sanatatea ongloanelor":
- Efectueaza anual cel putin doua actiuni de trimaj pentru fiecare vaca de lapte adulta. Ca sa te asiguri ca vaca are ongloane sanatoase, trebuie sa folosesti anumite echipamente, precum disc pentru copite, renete si clesti de taiat unghii, solutie pentru dezinfectia ongloanelor, tava pentru dezinfectia ongloanelor.
c) Pentru sprijinul "Imbunatatirea zonei de odihna":
Utilizeaza o cantitate de material sub forma de asternut de cel putin 3 kg/ vaca de lapte adulta/zi, sau 300 gr/cap/zi paie, rumegus, talas. Se recomanda folosirea unor saltele din cauciuc pentru aleile de furaje.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.