Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Forma atipica de encefalita spongiforma bovina descoperita in Romania, confirmata de laboratorul din Marea Britanie

ansvsa-forma-atipica-de-encefalita-spongiforma-bovina-descoperita-in-romania-confirmata-de-laboratorul-din-marea-britanie

Fiind vorba de o forma atipica si de un caz izolat, sanatatea publica nu este pusa in niciun fel in pericol, iar embargoul impus de Rusia pentru bovinele si carnea de vita provenite din Romania este in continuare nejustificat.


La finele saptamanii trecute, laboratorul de specialitate din Marea Britanie, la care au fost trimise spre analiza mostrele recoltate de la o carcasa de bovina in legatura cu care existau suspiciuni ca provenea de la un animal cu o forma atipica de boala vacii nebune, a confirmat aceste banuieli.
 
Rezultatele trimise pe adresa ANSVSA indica faptul ca testele pentru identificarea encefalitei spongiforme bovine au iesit pozitive, insa indica faptul ca nu este vorba de forma clasdica a bolii, ci de un caz atipic ce poate aparea izolat.
 
Potrivit ANSVSA, animalul respectiv a fost sacrificat pe 30 aprilie intr-un abator autorizat, iar testul efectuat in data de 1 mai in laboratoarele din Romania a indicat prezenta formei atipice de encfalopatie spongiforma bovina. Proba a fost trimisa pentru confirmarea diagnosticului la Laboratorul National de Referinta pentru Encefalopatii Spongiforme Transmisibile din cadrul Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, care a diagnosticat encefalopatia spongiforma bovina in data de 15 mai.
 
Totodata, proba a fost trimisa pentru identificarea tulpinii de encefalopatie spongiforma bovina la Laboratorul Comunitar de Referinta Weybridge din Marea Britanie, care a stabilit in urma analizelor ca acest caz reprezinta o forma atipica de ESB, care apare in mod natural şi spontan la bovine, a mai  precizat ANSVSA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In comunicatul remis pe aceasta tema, se mai arata ca „sanatatea publica nu este si nu a fost pusa in pericol in niciun moment, intrucat carcasele de bovina din grupele susceptibile se comercializeaza numai dupa primirea rezultatelor de laborator pentru ESB. De asemenea, au fost instituite masuri de restrictie privind circulatia animalelor conform regulamentelor europene in vigoare. La finalizarea tuturor investigatiilor, vor fi ucise si distruse toate animalele care au coabitat cu animalul pozitiv si descendentii acestuia”.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016