Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Balanta negativa pe piata laptelui: Exportam de trei ori mai putin lapte decat importam. Citeste si alte statistici in zootehnie

balanta-negativa-pe-piata-laptelui-exportam-de-trei-ori-mai-putin-lapte-decat-importam-citeste-si-alte-statistici-in-zootehnie

Datele publicate de ministerul agriculturii arata ca Romania a importat 2,5 milioane de hectolitri de lapte in primele cinci luni ale anului, in vreme ce exporturile au totalizat abia 750.000 de hectolitri. Motivul ar fi, potrivit ministrului agriculturii, deciziile politice gresite din anul 2000.


"La carnea de pasare, importurile nu au fost egalate din punct de vedere cantitativ, insa acestea au fost depasite valoric de exporturi. In cazul importurilor de lapte de vaca, consider ca a fost o greseala de decizie politica in anii 2000 prin faptul ca inca ne mentinem cu un deficit pe acest segment", a declarat ministrul agriculturii ValeriuTabara.

Lucrurile stau mai bine in industria carnii, acolo unde productia de carne de porc a crescut anul acesta cu 9.600 tone, desi efectivele de porcine au scazut cu 76.000 de capete in primele sapte luni ale acestui an. In cazul productiei de carne de vita, aceasta a crescut cu 2.300 tone, la sapte luni, pana 162.800 tone, iar productia de carnea de oaie a inregistrat un plus de 11.100 tone, de la 94.600 la 105.700 tone, la finele lunii iulie. in schimb, la carnea de pasare s-a inregistrat o reducere cu 12.000 tone pana la 250.800 tone in primele sapte luni din acest an.


"La carnea de porc avem o crestere a productiei cu 9.600 tone in primele sapte luni ale anului, de la 235.200 tone la 244.800 tone, desi avem o scadere a efectivelor de porcine cu 76.000, pana la 5,115 milioane la finele lunii iunie. La sapte luni am inregistrat o scadere a productiilor de lapte de vaca si de oaie cu 1,43 milioane hectolitri si respectiv 386.600 hectolitri. in cazul ovinelor s-a remarcat o mutatie, multi fermieri au trecut pe cresterea oilor pentru carne deoarece este o piata exceptionala atat in UE cat si in afara ei. De asemenea, s-a remarcat si o crestere a productiei de lana pana la 23.006 tone, ceea ce ar putea insemna o reabilitare a zonei industriale de a relua valorificarea acestui produs", a precizat Tabara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In privinta balantei comerciale, ministrul a precizat ca au crescut exporturile la carnea de vita, de oaie si chiar de porc pe partea de est, existand deficit la laptele de vaca si la oua.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016