Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania amenintata de doua maladii la porcine si bovine

romania-amenintata-de-doua-maladii-la-porcine-si-bovine

Este vorba de pesta porcina africana, care se manifesta in Ucraina si de dermatoza nodulara bovina, prezenta in Bulgaria.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat ca Romania se confrunta in prezent cu doua amenintari foarte grave in ceea ce priveste posibilitatea patrunderii din tarile vecine a unor maladii la porcine si bovine, boli ce ar produce o adevarata catastrofa economica in tara noastra.
 
„La nord, in Ucraina, avem pesta porcina africana prezenta si in alte state membre in care a fost aceasta pesta s-au inregistrat daune de sute de milioane de euro, deci ar fi o catastrofa economica patrunderea acestei maladii in Romania si, respectiv, in Ungaria. La sud avem dermatoza nodulara bovina, care, discutam cu doamna ministru din Bulgaria, in urma vaccinului se pare ca a fost stabilizata, dar trebuie sa ne asiguram ca nu patrunde si in cele doua state, in Romania si Ungaria”, a precizat Achim Irimescu, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu omologul sau maghiar, Fazekas Sandor.
 
Ministru Agriculturii a adaugat ca a discutat cu Fazekas Sandor despre o colaborare mai intensa pe partea serviciilor veterinare.
 
„Am stabilit cu domnul ministru Fazekas ca sa avem o colaborare mai intensa, mai ales pe partea serviciilor veterinare, pentru ca uitati, avem doua amenintari foarte grave”, a subliniat sursa citata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Achim Irimescu a adaugat ca in 8-9 septembrie va fi o reuniune la Sofia, cu participarea ministrilor din zona si a comisarului european pentru sanatate, Vytenis Andriukaitis, in care se vor discuta masurile de preintampinare a acestor maladii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016