Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful APIA: 30 septembrie este termenul urgent pentru subventii

seful-apia-30-septembrie-este-termenul-urgent-pentru-subventii

Fermierii sunt asteptati la centrele APIA pentru a finaliza procedura de depunere a cererii unice prin semnatura fizica, in conditiile in care nu au facut acest pas electronic. Data de 30 septembrie este un termen urgent pentru subventiile agricole din acest an.


In cazul in care cererile nu sunt semnate, acestea nu vor intra la plata pentru acest an.
 
"Fac un apel catre fermieri pana la sfarsitul lunii septembrie fiecare tre sa treaca pe la APIA, cei care nu au semnat electronic. Pana la sfarsitul lunii septembrie trebuie sa mearga sa-si semneze cererile depuse pentru anul 2022. Nicio cerere care nu este semnata nu va intra la plata. 
 
Facem un apel catre fermieri sa tina cont de acest aspect, sa raspunda, sa tina legatura cu responsabilul de dosar, fie ca el este la centrul local, respectiv la centrul judetean. Ei se cunosc si fiecare fermier cunoaste cu cine lucreaza, unde si-a depus cererea pentru anul 2022, cine este responsabilul de dosar", a declarat directorului general al APIA, Adrian Pintea, pentru ca fermierii sa vina la centre si sa semneze cererea unica de plata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, producatorii agricoli care au cererea unica semnata vor putea intra la plata avansului, din data de 16 octombrie. La aceasta data se autorizeaza plata primei transe din subventii in valoare de 70% din schemele de plati directe si 85% din schemele de plati compensatorii. 
 
In ceea ce priveste avansul APIA, acesta se achita pana la finalul lunii noiembrie, urmand sa fie demarata plata integrala a sumelor datoare fermierilor.
 
Ajutoarele National Tranzitorii pentru sectorul vegetal si zootehnic se vor putea achita anul viitor, moment in care intra in vigoare bugetul de stat pe anul 2023.
 
Subventiile achitate din bugetul national se achita in anul urmator celui de depunere a cererii, potrivit legislatiei.
 
Termenul de finalizare a platilor din subventiile aferente fondurilor europene este de 30 iunie 2023 pentru cererea unica pe 2022.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016