Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeoorologic pentru perioada 6 - 10 iulie

buletin-agrometeoorologic-pentru-perioada-6-10-iulie

Sub aspect termic, in aceasta perioada va predomina o vreme mai calda decat in mod obisnuit, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 16...31°C in cea mai mare parte a tarii, valori mai ridicate cu 1...5°C comparativ cu mediile multianuale. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 20...37°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 9...24°C, in majoritatea zonelor agricole.
 
Sunt posibile ploi sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului si local caderi de grindina. Izolat, in primele zile, cantitatile de apa pot depasi 25 l/mp şi izolat, 40-50 l/mp, indeosebi in sud-estul tarii.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de apa pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura de porumb, va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in Banat, Crisana, Moldova, pe suprafete agricole extinse din Dobrogea, estul si sudul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, local in nordul Olteniei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei si Munteniei, local in centrul Dobrogei, rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, procesele de crestere si dezvoltare la speciile de camp si pomi-viticole vor evolua in general normal pe majoritatea suprafeţelor agricole si mai intens pe arealele cu o buna aprovizionare cu apa a solului.
 
De asemenea, regimul termic al aerului si solului mai ridicat decat in mod obişnuit si persistenta insolatiei in orele de amiaza vor putea determina ofilirea, rasucirea si uscarea partiala a aparatului foliar la culturile prasitoare, indeosebi pe terenurile unde se mentin deficite de umiditate in sol.
 
Orzul si graul de toamnǎ vor inregistra fazele de maturitate in lapte, cearǎ si deplinǎ (10-100%), precum si recoltarea, in cea mai mare partea a zonelor de cultura. Cultura de rapita isi va definitiva faza de coacere a boabelor in silicve (80-100%), plantele aflandu-se predominant la maturitate deplina (10-100%) si recoltare.
 
In funcţie de data semanatului, floarea-soarelui va parcurge infrunzirea (12-25 frunze), formarea calatidiului (10-100%) si inflorirea (10-50%). Porumbul isi va finaliza formarea frunzei a treia (100%), continuandu-se totodata infrunzirea (10-20 frunze), aparitia paniculului (10-100%), inflorirea si matasirea (10-50%).
 
In aproape toate zonele de culturǎ, la sfecla de zahar se vor semnala fazele de dezvoltare a aparatului foliar (20-27 frunze), alungire si ingrosare a axei hipocotile (50-100%).
 
Cartoful din principalele bazine specializate va inregistra cresterea lastarilor laterali (40-100%), formarea/cresterea tuberculilor (30-100%), imbobocirea si inflorirea (10-100%). In cea mai mare parte a plantatiilor, pomii fructiferi se vor afla la cresterea lastarilor, frunzelor şi a rodului, precum si recoltarea la speciile ajunse la maturitatea deplina.
 
La vita de vie se vor semnala fazele de infrunzire, inflorire, iar soiurile timpurii de masa vor parcurge formarea şi creşterea boabelor. In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole de sezon vor fi sistate temporar.  
 
Recomandari se specialitate
- Efectuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare a fructelor de sezon si a culturilor de toamna;  
- Combaterea buruienilor (erbicidari, prasile manuale si mecanice) la culturile de primavara;  
- Aplicarea irigatiilor pe suprafetele agricole unde se mentin deficite de apa in sol;  
- Combaterea bolilor si a daunatorilor prin aplicarea de tratamente fito-sanitare la speciile pomi-viticole;  
- Eliberarea terenurilor de resturile vegetale.

Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016