Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere simpla si profitabila: mini-ferma de ingrasat porci!

o-afacere-simpla-si-profitabila-mini-ferma-de-ingrasat-porci

Daca dispui de un spatiu de cca 150 mp situat undeva la tara, te poti gandi la o afacere foarte simpla, dar profitabila. Poti amenaja o mini-ferma de ingrasare a porcilor, care sa iti aduca peste 75.000 de lei pe an.


De ce vorbim despre o afacere profitabila? Stii prea bine, carnea de porc va fi intotdeauna cautata in Romania!

7 avantaje ale unei mini-ferme de ingrasat porci:

1. Pentru consumatorii romani carnea de porc constituie o traditie, este cea mai cautata si reprezinta aproximativ 50% din consumul anual de carne.

2. Este o afacere pe val deoarece, in Romania, este necesara refacerea efectivelor de porcine si relansarea productiei de carne de porc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


3. Investitia este medie iar amortizarea se face destul de rapid. Asta pentru ca, godacii tai ajung in 5 luni la greutatea de 100 kg.

4. Crescatorii de porcine, persoane fizice sau juridice,pot beneficia de sprijin financiar de 120 lei/carcasa E (procent scazut de grasime), respectiv 100 lei carcasa U (procent ridicat de grasime) din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

5. Cresterea de porci este sectorul cu cea mai mare pondere in zootehnie. Urmezi trendul cu o afacere profitabila.

6. Purceii se pot valorifica dupa 125 de zile, cand au ajuns la greutatea de 100 kg, cu un profit net de cateva sute de lei per animal.

7. Un purcel pus la ingrasat iti poate aduce dupa vanzare un profit de minimum 300 de lei.

Si asta in conditiile in care principala activitate o constituie hranirea animalelor, adica umplerea troacelor cu furaj, de doua ori pe zi.

Foarte simplu si foarte profitabil! Iata pasii afacerii!

Concret, achizitioneaza purcei de 25-30 kg, cu 150-200 de lei, si pune-i la ingrasat.

In cca 4 luni ei vor ajunge la greutatea de 100 kg (vor consuma in aceasta perioada 200 kg de furaj) si ii vei putea vinde cu 8-10 lei kg in viu, ceea ce inseamna in jur de 800-1.000 de lei pentru un exemplar.

Pe langa furaj, care costa in jur de 1 leu/kg, mai sunt si alte cheltuieli (apa, vaccin, dezinfectie, incalzire), dar, una peste alta, un purcel pus la ingrasat iti poate aduce dupa vanzare un profit de minimum 300 de lei.

Si cum intr-un an poti ingrasa cca 270 de porci (2,7 cicluri a 125 de zile pe an), rezulta un castig net total de peste 75.000 de lei/an, echivalentul unui salariu de 6.400 de lei/lunar!

Atentie! Afacerea presupune respectarea clara a anumitor pasi referitori la achizitionarea purceilor, amenajarea spatiilor de crestere, preparararea si administrarea furajelor, indeplinirea conditiilor sanitare etc.
 
Dar beneficiezi de un avantaj major: toti acesti pasi sunt prezentati in mod amanuntit in lucrarea Ferma de porci – Afacere de succes. Nu trebuie decat sa parcurgi aceasta lucrare si sa urmezi exact indicatiile ei!

Opinia unui crescator de porci

Ing. Andrei Seceleanu, Dambovita: "Si financiar suntem multumiti. Nu avem un profit urias, dar pentru niste incepatori ca noi e OK, capatam incredere.

Ganditi-va doar ca pana acum doi ani nici nu vazusem prea bine un porc de aproape, iar acum deja stim toate secretele despre cum se creste acest animal.”

Ferma de porci – Afacere de succes

Autor: Zenobia Badescu


Sursa foto: www.bigstockphoto.com
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.82 din 47 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016