MADR: Tehnologia rachetelor antigrindina nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol
Exploatarea infrastructurii operationale din cadrul Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol, deoarece tehnologia aplicata curent in acest sistem nu este poluanta si respecta optiunile de protectia mediului asumate de tara noastra in cadrul politicilor europene, potrivit MADR.
Dupa ce zeci de fermieri au protestat luni in fata Unitatii de Combatare a Caderilor de Grindina Moldova II de la Focsani fata de impactul tehnologiei de combatere a grindinei asupra mediului, MADR sustine ca unele rachete au devenit o amenintare la adresa sigurantei cetateanului.
"Tehnologia rachetelor antigrindina, utilizata in cadrul SNACP, a fost evaluata din perspectiva impactului asupra mediului prin Bilanturi de mediu realizate de Universitatea Bucuresti - Facultatea de Geografie, impreuna cu Centrul de Cercetare si Consultanta ENVICONS Consulting, SC Electromecanica Ploiesti SA si SC Blumenfield SRL. Acestea au evidentiat faptul ca activitatile de IAA (Interventii Active in Atmosfera) nu au niciun efect negativ asupra componentelor de mediu - apa, sol si biodiversitate", afirma reprezentantii MADR.
Utilizarea a 700 rachete/an in cadrul unui Grup de Combatere, care acopera 170.000 ha, produce o poluare cu suspensii solide de aproximativ 20,3g/ha. De asemenea, genereaza un total de 0,14g/ha de factori poluanti (aerosoli), din care iod (0,02g/ha), Alg (0,05h/ha), Acid iodhidric (0,07g/ha), CO2 (0,4g/ha), HCI (0,1g/ha), XNO (0,01g/ha).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Valorile prezentate sunt cu ordine de marime mai mici decat toate celelalte activitati industriale si normele admise (poluarea este echivalenta cu cea produsa de 6 tractoare care parcurg 50.000 km).
Poluarea produsa de utilizarea rachetelor in combaterea grindineri este minora si are un impact nesemnificativ asupra florei, faunei si populatiei din zona si din regiunile limitrofe.
In ceea ce priveste evaluarile impactului asupra mediului, acestea s-au realizat pe parcursul derularii Programului experimental de mica amploare referitor la cresterea precipitatiilor cu tehnologia aviatiei, derulat in 2019. In plus, au pus in evidenta faptul ca nu a fost afectata biodiversitatea din perimetrele monitorizate suprapuse cu ariile naturale protejate din reteaua Natura 2000.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>