Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindina nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol

madr-tehnologia-rachetelor-antigrindina-nu-produce-o-crestere-a-emisiilor-de-poluanti-in-aer-apa-sau-sol

Exploatarea infrastructurii operationale din cadrul Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol, deoarece tehnologia aplicata curent in acest sistem nu este poluanta si respecta optiunile de protectia mediului asumate de tara noastra in cadrul politicilor europene, potrivit MADR.


Dupa ce zeci de fermieri au protestat luni in fata Unitatii de Combatare a Caderilor de Grindina Moldova II de la Focsani fata de impactul tehnologiei de combatere a grindinei asupra mediului, MADR sustine ca unele rachete au devenit o amenintare la adresa sigurantei cetateanului.
 
"Tehnologia rachetelor antigrindina, utilizata in cadrul SNACP, a fost evaluata din perspectiva impactului asupra mediului prin Bilanturi de mediu realizate de Universitatea Bucuresti - Facultatea de Geografie, impreuna cu Centrul de Cercetare si Consultanta ENVICONS Consulting, SC Electromecanica Ploiesti SA si SC Blumenfield SRL. Acestea au evidentiat faptul ca activitatile de IAA (Interventii Active in Atmosfera) nu au niciun efect negativ asupra componentelor de mediu - apa, sol si biodiversitate", afirma reprezentantii MADR.
 
Utilizarea a 700 rachete/an in cadrul unui Grup de Combatere, care acopera 170.000 ha, produce o poluare cu suspensii solide de aproximativ 20,3g/ha. De asemenea, genereaza un total de 0,14g/ha de factori poluanti (aerosoli), din care iod (0,02g/ha), Alg (0,05h/ha), Acid iodhidric (0,07g/ha), CO2 (0,4g/ha), HCI (0,1g/ha), XNO (0,01g/ha).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Valorile prezentate sunt cu ordine de marime mai mici decat toate celelalte activitati industriale si normele admise (poluarea este echivalenta cu cea produsa de 6 tractoare care parcurg 50.000 km).
 
Poluarea produsa de utilizarea rachetelor in combaterea grindineri este minora si are un impact nesemnificativ asupra florei, faunei si populatiei din zona si din regiunile limitrofe.
 
In ceea ce priveste evaluarile impactului asupra mediului, acestea s-au realizat pe parcursul derularii Programului experimental de mica amploare referitor la cresterea precipitatiilor cu tehnologia aviatiei, derulat in 2019. In plus, au pus in evidenta faptul ca nu a fost afectata biodiversitatea din perimetrele monitorizate suprapuse cu ariile naturale protejate din reteaua Natura 2000.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016