Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai profitabile culturi din Romania

cele-mai-profitabile-culturi-din-romania

Cele mai profitabile culturi agricole din Romania anului 2019 sunt reunite in acest articol. Sa hranesti lumea cu ceva bun e un vis, insa aspiratiile nu tin de foame. Ne-am gandit, asadar, sa iti oferim o scurta radiografie a celor mai multi bani facuti in prima jumatate a anului 2019.


Majoritatea fermierilor din tara noastra lucreaza loturi mici. Peste 800.000 de fermieri lucreaza terenuri de pana in 5 hectare, iar o asemenea suprafata nu poate aduce suficient de multe profituri, astfel incat sa permita investitii serioase in mecanizare sau extindere.
 
Totusi, cu alegerile potrivite, chiar si o suprafata mica, de pana la 5 hectare, poate fi suficienta pentru o afacere profitabila si promitatoare.
 
1. Catina - cele mai profitabile culturi din Romania 
Fructele de catina au devenit tot mai utilizate in medicina alternativa. Bogate in vitamina C, aceste fructe mici si acrisoare sunt cel mai des consumate cu miere de albine, insa ele pot fi si baza unor produse medicinale - ceaiuri, tincturi, siropuri, unguente.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Catina rezista foarte bine la temperaturi mici si chiar geroase, cat si la temperaturi caniculare. Are nevoie de multa lumina, iar in primii 2 ani de la infiintarea plantatiei are nevoie si de irigatii. Totusi, odata ce plantele se dezvolta si trec primii doi ani de la infiintarea culturii, catina rezista bine la seceta.
 
Planta de catina se dezvolta bine pe aproape orice timp de sol si pe orice tip de teren, putand fi cultivata atat la campie, cat si in zone submontane. Este recomandat, totusi, sa eviti solurile grele si fara drenaj.
 
2. Castravetele amar - cele mai profitabile culturi din Romania
Cultura de castravete amar este profitabila datorita faptului ca vorbim despre un produs de nisa, dar care are o adresabilitate exacta. Momordica charantia este recomandata persoanelor care sufera de diabet, o afectiune foarte frecventa in Romania.
 
Detalii complete despre castravetele amar gasiti AICI!
 
3. Capsunul - cele mai profitabile culturi din Romania
Capsunile sunt folosite in alimentatie. Din ele se fac siropuri, gemuri si dulceturi sau se consuma ca atare. In tara noastra se cultiva suprafete mari in Transilvania si Muntenia. Cultura capsunilor este foarte profitabila si fara prelucrare, doar vanzand fructele ca atare.
 
Capsunile se cultiva cu succes pe orice forma de relief, de la campie, pana la altitudini de peste 1000 de metri. Rezista bine la temperaturi foarte scazute, chiar si -30°C. Stolonii de capsuni se cultiva fie primavara (martie - aprilie), fie toamna (septembrie - octombrie). Plantarea se face in benzi de 2-5 randuri cu distanta intre benzi de 80-95 cm. Stolonii se fasoneaza si se pastreaza cateva frunzulite, radacinile se curteaza, apoi stolonii se mocirlesc, dupa care urmeaza plantarea.
 
Cultura de capsuni are nevoie de multa apa, solul trebuie sa fie mereu reavan, astfel incat udarea prin picurare este cea mai buna solutie. Lucrarile necesare culturii de capsuni sunt umplerea golurilor, eliminarea florilor, prasile, plivit, dirijarea stolonilor, tratarea pentru combaterea bolilor si daunatorilor.
 
4. Murul - cele mai profitabile culturi din Romania
O cultura agricola ideala pentru micii producatori. Aceste fructe de padure sunt foarte ravnite de supermarketuri, avand avantajul ca isi pastreaza pretul si prospetimea la raft mult mai mult decat capsunile sau zmeura.
 
Pentru a va scuti de batai de cap in timpul culesului, ar trebui sa investiti intr-o instalatie de pastrare la rece a fructelor culese. Mai mult, ambalarea fructelor de catre producator creste cu mult profitul, iar daca puteti sa si transportati marfa catre magazine, cu atat mai bine.
 
Murul este una dintre cele mai profitabile culturi agricole in 2019 si datorita faptului ca fructele pot fi valorificate si sub forma de dulceata, siropuri sau vin de mure.
 
5. Usturoiul - cele mai profitabile culturi din Romania 
Printre cele mai profitabile culturi agricole din 2019 se numara si usturoiul. Soiurile romanesti sunt la mare cautare, multe dintre ele ajungand si in supermarketuri.
 
Investitia intr-o astfel de plantatie in 2019 nu este foarte costisitoare intrucat usturoiul se cultiva in camp si nu are nevoie de tratamente speciale. Nu uitam si de faptul ca subventia s-a triplat!
 
Crezi ca lista cu cele mai profitabile culturi din Romania in 2019 nu e completa sau am ratat sa mentionam ceva important? Scrie-ne pe Facebook! Noi iti vom raspunde! 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016