Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 tehnologii inteligente care iti pot salva ferma

6-tehnologii-inteligente-care-iti-pot-salva-ferma

Pentru un fermier, investitia in dispozitive noi si tehnologii cat mai avansate trebuie sa devina o preocupare in 2017. Potrivit unui studiu realizat de Animal Smart, in 1940, un fermier american reusea sa produca destula hrana pentru 19 persoane. Pana in anii 2000, acelasi fermier reusea sa hraneasca 155 de persoane. Iar cifra este in continua crestere.

Si toata aceasta transformare s-a produs datorita noutatilor tehnologice aparute pe piata in acesti ani. Accesibile oricarui fermier, aceste tehnologii necesita o investitie initiala care poate fi absorbita in timp, datorita unei productii mai rapide, mai eficiente si de o calitate mai mare. Cateva schimbari de acest fel iti pot transforma ferma intr-o activitate sustenabila.


6 tehnologii care iti pot salva ferma


1. Tractoare inteligente

Una dintre primele investitii inteligente pe care le poti face pentru o ferma mai eficienta este cea a achizitionarii tractoarelor automatizate, fara sofer. In 2016, New Holland a lansat astfel de tractoare care pot fi programate sa traverseze anumite zone far a avea nevoie de o persoana la bord. Avantajul cel mare este posibilitatea de a lucra mai multe ore in acest fel. Sa nu uitam nici de banii de salarii pentru soferi, pe care astfel vei putea sa ii economisesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

2. Grabeste productia de lapte
 

Una dintre cele mai simple metode de a eficientiza activitatea fermei tale este achizitia unor mulgatoare de vaci. In primul rand, vorbim despre un proces mult mai igienic decat cel clasic, vei avea mai multe posturi de mulgere, iar laptele colectat va fi pastrat la temperatura optima si va putea fi utilizat mult mai repede.


3. Monitorizeaza-ti animalele din ferma

Asa cum multi oameni obisnuiesc sa-si masoare caloriile arse intr-o zi, sa calculeze cati pasi au facut si cat de mult s-au odihnit, o tehnologie similara exista si pentru vitele din ferma. StellApps, un start up din India, a lansat un dispozitiv special care monitorizeaza semnele vitale si comportamentul vitelor din ferma.


4. Foloseste un GPS pe utilaje

GPS-ul pentru utilajele din ferma a fost introdus pe piata incepand cu anul 2001 si a devenit extrem de utilizat de catre fermieri, datorita posibilitatii de a lucra pamantul si in conditii de vizibilitate scazuta, marind astfel eficienta.


5. Senzori de umiditate

Potrivit americanilor de la Forbes, compania CropX foloseste senzori de umiditate a solului, o investitie care ii ajuta pe fermieri sa construiasca sisteme avansate de irigare, adaptate in functie de calitatea si compozitia solului. O astfel de tehnologie reduce in plus si consumul de apa, prin eficientizare maxima programabila.


6. Recolte rezistente

Aici, tehnologia modificarii genetice a recoltelor a ajutat in anumite situatii extrem de dificile, precum salvarea celebrului papaya din Hawaii de la un virus distrugator. Recoltele modificate genetic pot fi mult mai rezistente in conditii potrivnice, ceea ce rezulta intr-o eficientizare mai mare a fermei.


Invata sa te folosesti inteligent de cele mai noi tehnologii, pentru o productie mai ieftina, mai eficienta si de o calitate mai mare a fermei tale. O investitie initiala facuta cu cap poate da rezultate la care in mod normal nu ai fi sperat niciodata.


Care sunt tehnologiile la care ai fi dispus sa apelezi pentru ferma ta?


Sursa foto: Shutterstock / Copyright Syda Productions




 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016