Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Agricultura ecologica

Ministrul Florin Barbu a condus o sedinta de lucru referitoare la consultarile privind modificarea Planului Strategic PAC - Pilonul I - FEGA.
In acest sens, consultarile au vizat discutarea unor aspecte legate de subventiile achitate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Printre acestea s-au numarat conditionalitati, definitii si cerinte minime pentru activitatea agricola, fermierul activ, hectarul eligibil, interventii in sectoarele vegetal si zootehnic.
Cele mai importante aspecte discutate au vizat modificarea GAEC 6 - Acoperirea minima a solului in scopul reducerii perioadei sensbile de la 30 septembrie la 31 august si introducerii unei clarificari legate de lucrarile superficiale ale solului care pot fi realizate in perioada mentionata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, a fost redusa corespunzator perioada sensibila la 15 septembrie ca urmare a modificarii GAEC 6.
In cazul fermierilor, pentru cei care detin suprafete de pajisti permanente a fost introdus un nou GAEC - GAEC 10 "Interdictia de a incendia vegetatia pajistilor permanente".
In acest sens au fost prezentate o serie de modificari ale cerintelor referitoare la ecoschemele din sectorul vegetal si zootehnic in scopul cresterii activitatii acestor interventii, inclusiv prin propunerea unor cuantumuri marite ale platilor.
In plus, a fost propusa o noua forma de sprijin cuplat pentru venit care vizeaza sectorul de porumb. Acesta este pentru siloz si are un nivel al platii estimat de 246 euro/ha.
Ministrul Agriculturii a tinut sa sublinieze ca orice modificare a PS trebuie sa fie in beneficiul fermierilor. Toate propunerile dezbatute vor fi trnsmise Comisiei Europene, dupa aprobarea acestora in Comitetul de Monitorizare.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News