Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: O noua subventie pentru cultura de porumb

apia-o-noua-subventie-pentru-cultura-de-porumb

Ministrul Florin Barbu a condus o sedinta de lucru referitoare la consultarile privind modificarea Planului Strategic PAC - Pilonul I - FEGA.


In acest sens, consultarile au vizat discutarea unor aspecte legate de subventiile achitate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Printre acestea s-au numarat conditionalitati, definitii si cerinte minime pentru activitatea agricola, fermierul activ, hectarul eligibil, interventii in sectoarele vegetal si zootehnic.
 
Cele mai importante aspecte discutate au vizat modificarea GAEC 6 - Acoperirea minima a solului in scopul reducerii perioadei sensbile de la 30 septembrie la 31 august si introducerii unei clarificari legate de lucrarile superficiale ale solului care pot fi realizate in perioada mentionata. 
 
De asemenea, a fost redusa corespunzator perioada sensibila la 15 septembrie ca urmare a modificarii GAEC 6.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
In cazul fermierilor, pentru cei care detin suprafete de pajisti permanente a fost introdus un nou GAEC - GAEC 10 "Interdictia de a incendia vegetatia pajistilor permanente".
 
In acest sens au fost prezentate o serie de modificari ale cerintelor referitoare la ecoschemele din sectorul vegetal si zootehnic in scopul cresterii activitatii acestor interventii, inclusiv prin propunerea unor cuantumuri marite ale platilor. 
 
In plus, a fost propusa o noua forma de sprijin cuplat pentru venit care vizeaza sectorul de porumb. Acesta este pentru siloz si are un nivel al platii estimat de 246 euro/ha.
 
Ministrul Agriculturii a tinut sa sublinieze ca orice modificare a PS trebuie sa fie in beneficiul fermierilor. Toate propunerile dezbatute vor fi trnsmise Comisiei Europene, dupa aprobarea acestora in Comitetul de Monitorizare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016