Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR intentioneaza sa reduca la jumatate sprijinul acordat viticultorilor

madr-intentioneaza-sa-reduca-la-jumatate-sprijinul-acordat-viticultorilor

Masura este prevazuta intr-un proiect aflat zilele acestea in dezbatere publica, proiect ce a starnit deja proteste din prartea viticultorilor.


Un proiect de Ordin pentru aprobarea normelor metodologice de punere in aplicare a masurii de investitii prin Programul National de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol 2014-2018, lansat zilele acestea in dezbatere publica si afisat pe site-ul MADR, a declansat nemultumire in randul viticultorilor care sustin ca ajutoarele pe care le primesc se vor reduce cu 50 la suta.
 
Conform proiectului aflat in dezbatere publica „pentru masura de investitii, contributia Uniunii Europene este de maximum 50 la suta din costurile eligibile, fondurile reprezentand finantare FEGA, iar contributia beneficiarilor este de minimum 50 la suta”. Totodata, rata maxima a sprijinului se va acorda numai microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii.
 Pentru intreprinderile cu mai putin de 750 de angajati sau o cifra de afaceri anuala mai mica de 200 de milioane de euro, rata sprijinului se reduce la jumatate.
 
Totodata, documentul mai prevede ca sprijinul financiar pentru programul de investitii aprobat se acorda la finalizarea programului, in urma receptiei calitative si cantitative efectuata de personalul cu atributii specifice din cadrul centrelor judetene ale APIA si pe baza documentelor justificative care atesta efectuarea platilor de catre beneficiar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acordarea sprijinului financiar pentru operatiunile eligibile din cadrul masurii de investitii se face pe baza programului de investitii elaborat de catre beneficiari. Proiectele tehnice se realizeaza numai pentru modernizarea infrastructurii existente.

Beneficiarul poate efectua modificari asupra bugetului daca acestea nu afecteaza scopul principal al programului de investitii si investitia initiala, iar impactul financiar se limiteaza la transferul de maxim 20 la suta din suma initiala alocata cheltuielilor eligibile, fara a se modifica valoarea totala eligibila a programului.

Beneficiarul transmite la APIA bugetul modificat, prin intermediul unei notificari in care justifica modificarea, insotit de devizul general si devizul pe actiuni refacut, in termen de maxim 10 zile lucratoare de la data modificarii acestuia fara a fi necesara incheierea unui act aditional la contractul de finantare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016