Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR vrea sa modifice sistemul de sanctiuni in cazul supradeclararii suprafetelor agricole

madr-vrea-sa-modifice-sistemul-de-sanctiuni-in-cazul-supradeclararii-suprafetelor-agricole

Un proiect de lege in acest sens a fost deja publicat pe site-ul institutiei si se afla in dezbatere publica.


Potrivit proiectului de Ordin, sanctiunile pentru supradeclararea suprafetelor in cazul schemelor de plata prevazute la art.1 alin. (2) lit. a), b), d), e), f) si alin. (3) din OUG nr.3/2015, sunt urmatoarele:
a) Daca suprafata determinata este mai mare decat suprafata declarata in cererea de sprijin/grup de plata nu se aplica nici o penalizare, iar plata se calculeaza pentru suprafata declarata.
b) Daca diferenta dintre suprafata declarata pentru plata si suprafata determinata la nivelul unui grup de plata este mai mica sau egala cu 0,1 ha, suprafata determinata se va considera egala cu suprafata declarata. Aceasta prevedere nu se aplica in cazul in care diferenta reprezinta mai mult de 20% din suprafata totala declarata pentru plata.
c) Daca in cazul unui grup de plata, suprafata declarata pentru plata depaseste suprafata determinata cu un procent mai mare de 3% din suprafata determinata sau 2 ha, dar mai mica sau egala cu 20% din suprafata determinata, plata se calculeaza pe baza suprafetei determinate, din care se scade dublul diferentei constatate.
d) Daca suprafata declarata pentru plata depaseste suprafata determinata cu un procent mai mare de 20% din suprafata determinata, pentru anul in cauza nu se acorda nicio plata pentru grupul de plata in cauza.
e) Daca suprafata declarata pentru plata depaseste suprafata determinata cu un procent mai mare de 50% din suprafata determinata, fermierul este exclus de la plata pentru grupul de plata in cauza si, in plus, acesta este supus unei sanctiuni suplimentare egala cu cuantumul ajutorului sau sprijinului care corespunde diferentei dintre suprafata declarata si suprafata determinata. Daca suma calculata ca sanctiune suplimentara nu poate fi retinuta in totalitate in cei trei ani calendaristici care urmeaza anului calendaristic al constatarii soldul se anuleaza.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In cazul sanctiunilor pentru supradeclararea suprafetelor, se aplica urmatoarele prevederi:
a) In situatia in care atat suprafata declarata cat si suprafata determinata a unei exploatatii depasesc limita maxima de 30 ha, chiar daca pe total exploatatie se inregistreaza supradeclarare pentru plata redistributiva nu se aplica sanctiuni pentru supradeclarare pentru aceasta schema de plata.
b) In situatia in care suprafata determinata se situeaza sub limita maxima de 30 ha, si se constata o supradeclarare, se aplica sanctiuni pentru supradeclararea suprafetelor, conform art.6. Modul de aplicare al cestor sanctiuni este gradual, pe intervale de suprafata, astfel:
- daca suprafata determinata este mai mare decat limita maxima a primului interval de suprafata pentru care se acorda aceasta plata, sanctiunile pentru supradeclarare se vor calcula pentru intervalul al doilea.
- daca suprafata declarata si suprafata determinata sunt mai mici sau egale decat limita maxima a primului interval de suprafata pentru care se acorda aceasta plata, sanctiunile pentru supradeclarare se vor calcula pentru primul interval;
- daca suprafata declarata este mai mare decat limita maxima a primului interval si suprafata determinata este mai mica decat limita maxima a primului interval de suprafata pentru care se acorda aceasta plata, sanctiunile pentru supradeclarare se vor calcula astfel:
- Se calculeaza procentul de supradeclarare pentru primul interval luand in considerare diferenta dintre limita maxima a primului interval de suprafata pentru care se acorda aceasta plata si suprafata determinata, apoi se calculeaza sanctiunile de supradeclarare folosind cuantumul stabilit pentru primul interval de suprafata.
- Se calculeaza procentul de supradeclarare pentru cel de al doilea interval, luand in considerare diferenta dintre suprafata declarata si limita maxima a primului interval de suprafata pentru care se acorda aceasta plata si apoi se calculeaza sanctiunile de supradeclarare folosind cuantumul stabilit pentru cel de al doilea interval de suprafata.
- daca suprafata declarata este mai mare decat limita maxima a primului interval si daca suprafata determinata este mai mica decat limita maxima a primului interval de suprafata pentru care se acorda aceasta plata, sanctiunea suplimentara se va calcula folosind cuantumul stabilit pentru primul interval de suprafata pentru diferenta dintre suprafata limita maxima a primului interval si suprafata determinata si respectiv, folosind cuantumul aferent celui de al doilea interval pentru diferenta dintre suprafata declarata si limita maxima a primului interval.
 
Calculul penalizarilor de intarziere se efectueaza pentru suprafata declarata, fara a se depasi suprafata maxima de 30 ha.
 
Baza de calcul pentru platile directe pe suprafata si ajutoarele nationale tranzitorii, denumite in continuare ANT, in sectorul vegetal reprezinta:
a) In cazul platii pentru tinerii fermieri, daca suprafata declarata in cadrul schemei unice de plata pe suprafata depaseste limita de 60 hectare, plata se acorda pentru suprafata maxima de 60 hectare.
b) In cazul platii redistributive, daca suprafata declarata in cadrul schemei unice de plata pe suprafata depaseste limita de 30 hectare, plata se acorda pentru suprafata maxima de 30 hectare.
c) In cazul schemelor de plata prevazute la art.1 alin. (2) lit. a), b), d), e), f) si alin. (3) din OUG nr. 3/2015, daca se constata ca suprafata determinata a unei grupe de plata este mai mare decat suprafata declarata in cererea de ajutor, pentru calcularea ajutorului se utilizeaza suprafata declarata.
d) In cazul schemelor de plata prevazute la art.1 alin. (2) lit. a), b), d), e), f) si alin. (3) din OUG nr.3/2015, daca suprafata declarata este mai mare decat suprafata determinata pentru un grup de plata, ajutorul se calculeaza pe baza suprafetei determinate pentru grupul de plata in cauza.
 
Daca diferenta dintre suprafata totala determinata si suprafata totala declarata pentru plata in cadrul schemelor de plata prevazute la art.1 alin. (2) si alin. (3) din OUG nr.3/2015 sau suprafata totala declarata pentru plata in cadrul unei masuri de sprijin pe suprafata este mai mica sau egala cu 0,1 hectare, suprafata determinata este considerata egala cu suprafata declarata. Pentru acest calcul se iau in considerare doar supradeclararile suprafetelor la nivelul unui grup de plata.Aceasta prevedere nu se aplica daca diferenta reprezinta mai mult de 20 % din suprafata totala declarata pentru plati.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016