Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 100 de infractiuni si alte 300 de contraventii descoperite de politisti in domeniul operatiunilor cu produse cerealiere

peste-100-de-infractiuni-si-alte-300-de-contraventii-descoperite-de-politisti-in-domeniul-operatiunilor-cu-produse-cerealiere

Statistica se refera numai la luna noiembrie, pe parcursul careia politistii au desfasurat un amplu control pe acest sector.


Potrivit unui comunicat de presa al IGPR, in noiembrie 2014, politisti de investigarea fraudelor, de ordine publica, rutieri, de la transporturi, dar si de la alte structuri de politie au fost angrenati la nivel naţional, in efectuarea a 8.444 de controalele efectuate asupra operatiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie.

Astfel, in aceasta perioada, au fost verificate 152 de depozite cerealiere, 91 de unitati de morarit, 362 de unitati de panificatie, 195 de unitati de patiserie, 345 de distribuitori, 1.731 de comercianti, 41 de importatori, 1.137 de persoane fizice, fiind verificate si 4.390 de mijloace de transport.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost inregistrate 105 dosare penale, dintre care 73 privesc infractiuni privind evaziunea fiscala, iar restul alte tipuri de infractiuni.
 
In 57 de dosare penale a fost inceputa urmarirea penala faţa de 69 de persoane, iar 8 dosare au fost declinate la unitati de parchet competente. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de aproape 1.800.000 de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Seful Politiei Romane, chestor general de poliţie Petre Toba, a dispus ca din 1 februarie sa fie reluate controalele privind operatiunile cu produse de panificatie şi cereale.

In judetul Mehedinti, niciunul dintre cele opt targuri deschise oficial de primarii nu este autorizat din punct de vedere sanitar - veterinar. Potrivit purtatorului de cuvant al DSVSA Mehedinti, Daniel Fainiş, situatia a fost cauzata de lipsa de fonduri necesare pentru asigurarea condiţiilor impuse de legislaţia in vigoare.
 
Targurile sunt administrate de primariile Baia de Arama, Balta, Brosteni, Jiana, Patule, Simian, Strehaia si Vinju Mare, care ar trebui sa execute lucrari de modernizare a lor”, a declarat Fainiş.
 
Acesta a precizat ca targurile ar trebui amenajate cu laboratoare sanitar-veterinare, padocuri pentru animale, energie electrica şi apa potabila.
 
Cu toate ca aceste dotari nu exista, activitatea se desfasoara ilegal. Din cauza ca niciunul dintre targuri nu dispune de aceste dotari, ele nu pot fi autorizate. Din pacate, activitatile specifice targurilor - comercializarea de produse alimentare, cereale si animale - se desfasoara ilegal, lucru care ne obliga sa luam periodic masurile legale ce se impun”, a adaugat Fainis.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016