Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul national de actiune privind diminuarea riscurilor utilizarii produselor de protectie fitosanitara

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat proiectul de hotarare privind aprobarea Planului national de actiune privind diminuarea riscurilor utilizarii produselor de protectie fitosanitara.


Implementarea Planului national de actiune vizeaza aspectele privind protectia sanatatii publice si a mediului, practicile agricole durabile si protectia zonelor specifice, plasarea pe piata a produselor de protectie a plantelor, cerintele privind principiul precautiei, respectiv interzicerea pulverizarii aeriene, cu exceptiile prevazute la art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2012.

Obiectivele generale ale Planului de actiune sunt reducerea riscului asociat utilizarii produselor de protectie a plantelor si optimizarea utilizarii produselor de protectie a plantelor asigurand parametrii cantitativi si calitativi ai productiei agricole.

Planul national de actiune contine obiective si masuri ce vizeaza reducerea dependentei de metodele chimice de combatere a daunatorilor, a bolilor si a buruienilor, oferind astfel utilizatorilor profesionisti (fermierilor) informatii specifice cu privire la gestionarea integrata a daunatorilor si metodele nechimice alternative.

Reducerea dependentei de metodele chimice de protectie a plantelor diminueaza impactul activitatilor de protectie a plantelor asupra florei si faunei salbatice si conservarea biodiversitatii, in special, prin stabilirea de masuri concrete de promovare a unor concepte de agro-mediu adecvate, cum ar fi rotatia culturilor, etc. in ceea ce priveste diminuarea dependentei de metodele chimice de combatere a daunatorilor, a bolilor si a buruienilor trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


a) veniturile la nivelul fermei nu trebuie sa fie afectate de acest proces;

b) intensificarea si imbunatatirea schimbului de informatii intre partenerii sociali in domeniu.

Principalele aspecte care vizeaza reducerea riscului asociat utilizarii produselor de protectie a plantelor sunt protectia consumatorilor si a fermierilor impotriva riscurilor de sanatate si a efectelor daunatoare rezultate ca urmare a utilizarii produselor de protectie a plantelor, respectiv protectia mediului impotriva efectelor daunatoare a produselor de protectie a plantelor, atat direct, cat si indirect, in exploatatiile agricole, de-a lungul cursurilor de apa si ariilor naturale protejate.

Planul national de actiune include, de asemenea, indicatori de monitorizare a utilizarii produselor de protectie a plantelor care contin substante active ce prezinta interes deosebit, in special daca sunt disponibile metode alternative.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016