Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Restrictii privind cumpararea terenurilor agricole in Romania

restrictii-privind-cumpararea-terenurilor-agricole-in-romania

Dupa cum se arata intr-un proiect de lege care priveste reglementarea pietei funciare din Romania, persoanele fizice care vor sa achizitioneze un teren agricol, in Romania, trebuie sa respecte conditiile restrictive impuse de Guvern.


Pentru a putea cumpara terenuri agricole, acestia trebuie sa dovedeasca ca au studii in domeniul agricol si ca au intreprins activitati agricole, inainte de momentul cumpararii, cel putin 5 ani de zile. Acestia trebuie sa fie deja inregistrati la organele fiscale ca persoane fizice sau juridice, care desfasoara activitati agricole, exceptie facand cei care se inregistreaza potrivit legii speciale la registrul comertului.

Tot in acest proiect de lege, se arata persoanele fizice sau arendasii, nu pot depasi o anumita suprafata, care va fi stabilita tot de Guvern. Cei care se afla in vecinatatea suprafetei de vanzare, nu vor putea cumpara terenul daca au ajuns deja la limita ce va fi impusa, chiar daca au drept de preemtiune la cumpararea unui teren.

Din propunerea legislativa, reiese ca Agentia Guvernamentala va avea responsabilitati asupra urmatorelor: va elibera avize pentru cumpararea terenului agricol in conditiile stabilite de lege, va monitoriza si gestiona terenurile vandute sau cumparate, va interveni pe piata funciara pentru reglarea acesteia si va limita cresterile excesive ale suprafetelor sau fermelor, va orienta in mod amiabil piata funciara prin consultanta gratuita pentru persoanele fizice care doresc sa cumpere teren, va sprijini instalarea micilor fermieri, va incuraja transferul unor ferme, va cumpara sau vinde teren agricol situat in extravilan, va arenda suprafete de tern agricol.

Cumparatorii de terenuri, nu le vor putea vinde mai departe pentru o perioada de 10 ani de la momentul cumpararii. Terenurile nu vor putea fi scoase din circuitul agricol si nici nu vor putea fi introduse in intravilan prin PUG/PUZ, pentru o perioada de 20 de ani de la cumparare. Incalcarea acestor legi va fi sanctionata in consecinta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016