Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Cum vor fi recunoscute de MADR organismele private de inspectie si certificare in domeniul alimentelor traditionale

cum-vor-fi-recunoscute-de-madr-organismele-private-de-inspectie-si-certificare-in-domeniul-alimentelor-traditionale

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat saptamana aceasta proiectul de ordin privind aprobarea Regulamentului de recunoastere a organismelor private de inspectie si certificare a produselor agricole sau alimentare si de supraveghere a activitatii organismelor private de inspectie si certificare a produselor agricole sau alimentare ce au dobandit protectia indicatiilor geografice (I.G.P.), a denumirilor de origine (D.O.P.) si a specialitatilor traditionale garantate (S.T.G.).



"Rolul organismelor private de inspectie si certificare a produselor agricole sau alimentare este de a confirma ca produsele agricole sau alimentare care poarta o indicatie geografica protejata, o denumire de origine protejata sau specialitate traditionala garantata indeplinesc criteriile potrivit legii", se arata in actul normativ.

Inspectia si certificarea conformitatii indicatiilor geografice protejate, denumirilor de origine protejate si a specialitatilor traditionale garantate ale produselor agricole sau alimentare pot fi efectuate de organisme private, care indeplinesc conditiile prevazute in regulament.


Potrivit regulamentului, in vederea recunoasterii, organismul privat candidat va depune la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale urmatoarele documente:

a) cererea pentru obtinerea recunoasterii in vederea inspectiei si certificarii produselor agricole sau alimentare ce au dobandit protectia I.G.P., D.O.P. si S.T.G., conform modelului prevazut in anexa nr.1;
b) copia certificatului de inmatriculare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului din Romania, care sa contina si codul unic de inregistrare;
c) copie de pe certificatul de acreditare conform standardului european EN 45011/2001, editia a II - a, sau standardului ISO/CEI 65 (Cerinte generale pentru organisme care opereaza cu sistemul de certificare a produselor), Regulamentului (CE) nr. 509/2006 si Regulamentului (CE) nr. 510/2006;
d) actul constitutiv sau statutul organismului candidat;
e) o scurta prezentare a activitatii din care sa rezulte experienta in domeniul inspectiei si certificarii;
f) o declaratie scrisa prin care se angajeaza sa puna la dispozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in anumite situatii, alte documente si informatii cu privire la acreditarea conform standardului european EN 45011/2001, editia a II - a, sau standardului ISO/CEI 65 (Cerinte generale pentru organisme care opereaza cu sistemul de certificare a produselor), Regulamentului (CE) nr. 509/2006 si Regulamentului (CE) nr. 510/2006;
g) procedura standard de control care sa contina o descriere detaliata a masurilor si cerintelor de control pe care organismul se angajeaza sa le impuna operatorilor;
h) dosarul personalului angajat, care va cuprinde:
- copii de pe diplomele de studii superioare/postuniversitare de specialitate;
- curriculum vitae;
- copii ale contractelor individuale de munca sau ale contractelor de prestari servicii;
- copii de pe adeverintele de formare sau perfectionare profesionala a auditorilor/ inspectorilor care sa dovedeasca calificarea lor pentru efectuarea auditurilor/inspectiilor, eliberate de un organism abilitat in acest scop;
i) angajamentul scris ca va respecta legislatia comunitara si nationala din domeniu.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cum vor fi recunoscute de MADR organismele private de inspectie si certificare in domeniul alimentelor traditionale
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Factori care determina insuficienta fosforului

Intrebare: Ce determina insuficienta fosforului in primele faze de crestere a porumbului?

Raspuns: Insuficienta fosforului, frecventa in primele faze de crestere, determina o slaba dezvoltare a radac... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura care iti aduc bani

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura care iti aduc bani".



Forum
sara spune: Numele meu este SALIS SARA, eu stau în Germania. Viața mea sa întors! După 7 ani de căsătorie ruptă, soțul meu ma lăsat când eram însărcinată. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a...
18 Ian. 2018 12:24:20
Raspunde la intrebare
George spune: Cât este subvenția pe ha la cultura de grâu și tânăr fermier?
18 Ian. 2018 09:35:39
Raspunde la intrebare
alexandrescu spune: oameni buni va dau un sfat si va rog sa aveti rabdarea sa cititi pana la sfarsit acestea pt. a lua cunostinta si a va ajuta sa iesiti din aceasta negura si prosteala APIA; Ce este APIA? APIA nu...
18 Ian. 2018 06:04:02
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Produse chimice utilizate in sectorul agricol pentru combaterea daunatorilor. Contin ingrediente bi ...

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura care iti aduc bani


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura care iti aduc bani" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura