Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Terenuri agricole 2014: Traian Basescu a atras atentia asupra discrepantei dintre puterea de cumparare a fermierilor romani si straini

terenuri-agricole-2014-traian-basescu-a-atras-atentia-asupra-discrepantei-dintre-puterea-de-cumparare-a-fermierilor-romani-si-straini

La prezentarea proiectului strategiei de dezvoltare a agriculturii romanesti, presedintele Traian Basescu s-a declarat ingrijorat de liberalizarea pietei funciare prevazuta a avea loc dupa 1 ianuarie 2014. El a atras atentia asupra discrepantei dintre puterea de cumparare a unui fermier roman decapitalizat si a unuia strain, care beneficiaza de 20 de ani de subventii.


"Agricultura romaneasca este mult mai decapitalizata decat altele si prin liberalizarea vanzarii terenurilor, de fapt, punem agricultorii romani intr-o competitie neloiala cu oameni care vin din agriculturi bine capitalizate, cu sisteme bancare in spatele lor si asa mai departe. Deci, problema pe care eu o semnalez nu este ca ne cumpara strainii pamantul, ci inechitatea. in primul rand, semnalezi inechitatea dintre potentialul agricultorului roman de a achizitiona terenuri si potentialul unui om dintr-o veche tara UE care primeste subventii de 20 de ani, au ajuns la 400 de euro subventie la hectar si au sistemul bancar in spate", a spus seful statului. 

Acesta a apreciat masurile recente privind acordarea creditelor in agricultura garantate de stat, dar a precizat ca sistemul va trebui sa functioneze.  

"Voi nu aveti sistemul bancar din Romania in spate, avem acest sistem de garantii, va pot spune ca am avut o discutie cu cativa bancheri care au raspuns pozitiv exact pe ce spunea doamna Toncea, da, daca sunt garantii de stat dam credite pentru achizitie de terenuri. Dar mecanismul trebuie pus in functiune si e foarte important", a precizat Traian Basescu. 

ADS "poate fi o pacoste"

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


In opinia presedintelui, Agentia Domeniilor Statului, organism despre care s-a spus ca va reprezenta principalul mecanism de protectie impotriva acapararii terenurilor agricole, nu trebuie sa "inchida piata". El a sugerat acordarea de sprijin substantial tinerilor care doresc sa se mute in spatiul rural, sprijin concretizat inclusiv prin acordarea de fonduri necesare cumpararii de terenuri agricole. 

"Hai sa gasim o forma in care primii care sa beneficieze sa fie agricultorii romani, tinerii care, uitati-va ce facilitati au la infiintarea de ferme. Au crescut alocatiile de la Uniunea Europeana, daca nu ma insel, de la 30.000 la 70.000 pentru instalarea in mediul rural. Deci, populatia e imbatranita in mediul rural, hai sa dam o sansa unei generatii mai tinere, care vede ca la oras s-a terminat cu ..., s-a terminat cu nu mai stiu ce, s-au inchis, si isi iau oamenii viata in maini, cumpara 50 de hectare, sunt sprijiniti de bani europeni, hai sa vedem si partea asta a viitorului agriculturii, intinerirea oamenilor care practica agricultura", a conchis presedintele.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016