Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Cinci retete eficiente de preparare a leacurilor din coada soricelului

cinci-retete-eficiente-de-preparare-a-leacurilor-din-coada-soricelului

Coada-soricelului creste in livezi, la marginea padurii, pe marginea drumurilor si atinge o inaltime de 80 cm, cu are frunzele zimtate. Emana un miros placut amarui si aromat. Florile sunt albe spre roz, grupate cate 6-8 la varful tulpinei. Planta se culege pe soare, in perioada de inflorire, taind prima treime de la varf.



Coada soricelului contine ulei eteric, acizii achileic, formic, auteic, aconitic, ascorbic, folie, probionic, valerianic, palmitic, stearic, miristic, oleic, linoleic, succinic, urme de acid salicilic, cafeic, alcool etilic metilic, flavone, maltoza, zaharoza, glucoza, arabinoza, galactoza, dextine, aminoacizi, proteine, taninuri, substante anorganice cu elementele chimice fier, mangan, zinc, cupru, cadmiu, nichel, siliciu si calciu.
 
Proprietatile terapeutice ale acestei plante se datoreaza uleiului volatil continut, oferandu-i calitati de expectorant, calmant gastric, intestinal, al mucoasei anorectale, antiinflamator, dezinfectant, antispasmodic al cailor biliare, decongestiv hemoroidal, regenerator de tesuturi.


Substantele sunt concentrate in inflorescenta, apoi in frunze, mai putin in tulpina sau radacina. Planta contine principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice. Elimina sau limiteaza procesul inflamator, distruge microorganismele, provoaca strangerea tesuturilor, modereaza secretiile si usureaza cicatrizarea.

Coada soricelului este recomandata ca remediu natural in tratarea si vindecarea bolilor aparatului urinar, a constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruatiei, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, inflamatiilor ovarelor, starilor de nervozitate.

Coada soricelului are un efect remarcabil asupra formarii globulelor rosii la nivelul maduvei osoase. Ceaiul de coada soricelului este valoros in tratamentul congestiilor cerebrale.

In medicina populara inflorescentele de coada soricelului reprezenta un remediu natural in tratarea tenurilor uscate, arsurilor, eczemelor zemuinde, plagilor supurate ale tegumentului, ranilor, taieturilor (comprese cu seva stoarsa din planta), durerile de masea puteau fi remediate cu ajutorul frunzelor de coada soricelului pisate si usturoi (sub forma de legaturi), tusea se vindeca daca pacientul bea zilnic ceai din varfurile florale de coada soricelului.

Moduri de preparare
 
Infuzia: 2 linguri de flori la 500 ml de apa clocotita sau mai concentrat 3 linguri la 500 ml de apa clocotita.
 
Alifia: se infierbanta bine 90 gr de unt nesarat sau untura de porc, se adauga 15 gr de flori de coada soricelului, proaspete si taiate marunt, se prajeste putin in grasime, se amesteca iar cand face spuma se da tigaia deoparte, lasandu-se la macerat pana a doua zi. Dupa 24 de ore se incalzeste usor, se strecoara prin tifon si se introduce intr-un borcan uscat, care se pastreaza la frigider. Se foloseşte pentru tratarea ranilor ce se inchid greu şi a varicelor.

Tinctura I: florile culese pe soare se introduc, fara a se indesa, intr-o sticla, pana la gat. Se toarna deasupra alcool de 40 grade sau tuica de fructe si se lasa la macerat 15 zile la soare sau in apropierea unei surse de caldura. Alcoolul trebuie sa acopere bine planta, pentru a nu intra in stare de descompunere. Din cand in cand se mai agita sticla.
 
Tinctura II: adaugati o cana de coada-soricelului proaspata la doua cani cu votca. Lasati lichidul la macerat timp de doua saptamani inainte de a-l strecura si imbutelia intr-o sticla sterila. Aceasta tinctura este buna pentru spalarea ranilor si leziunilor.
 
Vin:  30-50 g planta la 1 litru de vin. Se fierb ingredientele timp de 10 minute. Preparatul se pastreaza fara a fi strecurat. Se foloseste sub forma de cataplasme, fiind un bun astringent, antiinflamator, antiseptic, calmant. Recomandat in special in tratamentul degeraturilor.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cinci retete eficiente de preparare a leacurilor din coada soricelului
Rating:
Nota: 3.5 din 9 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Semanarea pastarnacului

Intrebare: cand trebuie semanat pastarnacul?

Raspuns: semanatul se face inaintea morcovului (pastarnacul fiind mai rezistent la temperatura scazuta), in r... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii4 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
FIADDIE_ BALAN spune: Buna ziua , Cum se ingrijeste un Avocao .
22 Mai 2017 19:51:23
Raspunde la intrebare
Pastor Paul Smith spune: Ai nevoie de bani pentru a-ți plăti facturile sau pentru a-ți plăti datoria, sau ai nevoie de un împrumut pentru a începe o propunere de afaceri, apoi trimite-ne un e-mail astăzi pentru a merge...
22 Mai 2017 17:44:25
Raspunde la intrebare
Tamara Burca spune: Buna ! am si eu in copacel de circa un an ,creste bine dar nu se ramifica.Am taiat virful dar dejeaba a dat alt virf pe aelas loc si creste mai departe si mai frumos. Ce pot face sa aiba ramuri?
22 Mai 2017 16:02:48
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Un grup de frunze in forma circulara in apropierea solului. ...

Substan?? vegetal? cu ac?iune stimulatoare asupra cre?terii plantelor folosit? pentru a facilita acl ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura