Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plante melifere. Teiul

plante-melifere-teiul

Un arbore extrem de productiv este teiul (Tillia spp). Acesta cuprinde aproximativ 30 de specii de arbori, nativi ai zonelor temperate ale emisferei nordice, in Asia (unde majoritatea diversitatii speciilor este gasita), Europa si estul Americii de Nord.


Fac parte din categoria foioase, ajungand de la 20 la 40 m inaltime, cu frunze strabatute de nervuri si anvergura de 6-20 cm si flori cu samanta dicotiledonata. Numarul exact de specii este incert, deoarece multe dintre ele hibrideaza spontan, atat in salbaticie, cat si cultivate.
 
Florile, in numar de 2-10, uneori si mai multe, sunt alb-galbui, placut mirositoare, asezate pe un peduncul comun, concrescut aproape pe jumatatea lungimii lui, cu o bractee lunga in forma de limba, de culoare verde-galbuie. 
 
Fiecare floare este formata din 5 sepale ce cad in momentul infloririi, 5 petale, numeroase stamine si un ovar globulos. Fructul este o nuca de forma sferica sau ovala. Infloreste in lunile iunie-iulie, de obicei la 15-20 de zile de la ultima inflorire a salcamului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Este raspandit prin padurile din regiunile de dealuri pana aproape de zona muntoasa. Teiul din padurile noastre cuprinde trei specii importante: teiul cu frunza mare (Tilia platyphyllos), teiul cu frunza mica (Tilia cordata) si teiul alb (Tilia tomentosa).
 
Perioada de inflorire si capacitatea nectarifera este diferita la cele trei specii de tei. Teiul cu frunza mare infloreste la inceputul lunii iunie si produce 800 kg miere/ha, teiul cu frunza mica infloreste mai tarziu cu 10-14 zile si asigura 100 kg miere/ha, iar teiul alb sau „teiul bun” are o productie foarte ridicata de nectar si infloreste in jurul datei de 25 iunie si are cea mai mare capacitate melifera, respectiv 1.200 kg/ha. 
 
Astfel, in anii favorabili din punct de vedere climatic (care sa faciliteze atat infloritul, cat si culesul) se obtin productii de 15 pana la 40 de kg de miere pe familie.
 
Zonele unde se gasesc cele mai mari paduri de tei sunt, in ordinea marimii acestora: Tulcea (Cetatuia, Niculitel, Luncavita, Babadag, Ciucurova, Topolog), Iasi (Barsani, Grajduri, Ciurea, Mironeasa, Poieni), Caras Severin (Rama, Bocsa Montana, Bocsa Romana, Bozovici, Bergeasca, Baile Herculane, Valea Smardei), Ilfov si Giurgiu (Lipia, Bojdani, Snagov, Ciofliceni, Scrovistea, Mihai Bravu, Calugareni, Vanatori Mici, Cascioarele, Malu Spart, Pustnicu, Cernica).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016