Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea plantei cu 5 arome. Procesarea productiei

cultivarea-plantei-cu-5-arome-procesarea-productiei

Masurile adecvate de prelucrare primara sunt dependente de materialele individuale. Aceste procese trebuie efectuate in conformitate cu standardele de calitate, regulamentele si normele legislatiei nationale si/sau regionale. In unele cazuri, cumparatorii pot solicita ca protocoalele specifice sa fie respectate.


Aceste protocoale trebuie sa respecte, de asemenea, cerintele de reglementare nationale si/sau regionale, care se aplica in tarile producatoare si importatoare.
 
Materia prima bruta constand in plantele medicinale recoltate sau colectate trebuie sa fie descarcata si despachetata imediat dupa sosirea la instalatia de prelucrare. Inainte de prelucrare, materia prima a plantelor medicinale trebuie protejata de ploaie, umiditate, precum si de orice alte conditii care ar putea cauza deteriorarea.
 
Materia prima trebuie sa fie expusa la lumina directa a soarelui numai in cazul in care exista o necesitate specifica pentru acest mod de uscare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Oferte speciale de Paste. Profita acum de REDUCERILE de 80% si de TRANSPORTUL GRATUIT la ghidurile noastre...click AICI pentru detalii si comenzi<< 
 
Materia prima constand in plantele medicinale care urmeaza sa fie utilizata in stare proaspata trebuie sa fie recoltata/ colectata si livrata cat mai repede posibil spre instalatia de prelucrare pentru a evita fermentarea microbiana si degradarea termica.

Materialele pot fi stocate prin refrigerare, in borcane, in cutii cu nisip, sau folosind si alte masuri adecvate de conservare enzimatica, imediat dupa recoltare/colectare si in timpul transportului catre utilizatorul final.
 
Utilizarea conservantilor trebuie evitata. Daca sunt utilizati, acestia trebuie sa fie in conformitate cu reglementarile nationale si/sau regionale pentru producatori/colectori si utilizatorii finali.
 
Toata materia prima constand in plantele medicinale trebuie sa fie verificata in timpul etapelor de prelucrare primara a productiei, iar orice produs care nu corespunde standardelor sau impuritatile trebuie eliminate mecanic sau manual.
 

Uscarea

 
In cazul in care materia prima este pregatita pentru utilizarea in forma uscata, continutul de umiditate trebuie sa fie mentinut cat mai scazut posibil pentru a reduce daunele produse de mucegai si alte infestari cu alte microorganisme. Informatiile privind continutul de umiditate corespunzatoare pentru materia prima specifica pot fi accesate din farmacopei sau alte monografii autorizate.
 
Plantele medicinale pot fi uscate in mai multe moduri:
 
- in aer liber (la umbra); 
 
- amplasate in straturi subtiri pe cadre de uscare, in camere de sarma ecranate sau cladiri; 
 
- la lumina directa a soarelui, daca este cazul; 
 
- in cuptoare/ camere de uscare si uscatoare solare; 
 
- la foc indirect; 
 
- prin coacere;
 
- prin liofilizare; 
 
- in cuptorul cu microunde; 
 
- cu dispozitive radiante in infrarosu.
 

Prelucrarea specifica

 
Unele materii prime necesita procesare specifica pentru: imbunatatirea puritatii fiecarei parti folosite din planta, reducerea timpului de uscare, prevenirea formarii mucegaiului, aparitiei altor microorganisme si insecte, detoxifierea si imbunatatirea eficacitatii terapeutice.
 
Practicile specifice comune de prelucrare includ preselectie, peeling-ul radacinii si rizomilor, fierberea in apa, tratarea cu abur, inmuiere, decapare, distilare, fumigatie, prajire, fermentare naturala, tratamentul cu var si tocare.

Procedurile de procesare care implica alcatuirea anumitor forme, gruparea si uscarea specifica pot de asemenea avea impact asupra calitatii materiei prime.
 
Tratamentele antimicrobiene ale materiilor prime prin diferite metode, inclusiv iradiere, trebuie sa fie inregistrate iar materiile prime trebuie sa fie etichetate conform cerintelor.
Numai personalul instruit corespunzator, folosind echipament aprobat, trebuie sa efectueze astfel de aplicatii, iar acestea trebuie sa se desfasoare in conformitate cu procedurile de operare standard si cu legislatianationala sau regionala, atat in tara de cultivare/colectare, cat si in tara utilizatorului final.

Limitele maxime de reziduuri, asa cum sunt stabilite de catre autoritatile nationale si/sau de autoritatile regionale, trebuie sa fie respectate.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016