Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode si tehnologii de cultivare. Cresterea rasadurilor de schisandra

metode-si-tehnologii-de-cultivare-cresterea-rasadurilor-de-schisandra

Pamantul pentru cultivarea pentru cresterea rasadurilor trebuie sa fie lipsit de poluanti, cu o panta mai mica de 15 grade, sa aiba o sursa de apa accesibila, un bun drenaj, un sol afanat si bogat sau un pamant matur la marginea padurilor.


Semanarea directa are loc primavara – la mijlocul lunii aprilie, la inceputul lui mai pana la mijlocul lunii iunie – sau toamna – inainte ca solul sa inghete. Semintele sunt semanate la o densitate de 30g/m² intr-un pat de seminte, care este acoperit cu sol fin – 1,5-2,0 cm grosime.
Dupa presarea solului, patul de seminte este irigat cu apa. Un strat de paie, un covor de iarba sau ace de pine este folosit pentru a acoperi patul de seminte. Stratul de acoperis trebuie sa fie gros de 1 cm pentru a pastra solul umed si pentru a nu cauza o crestere a temperaturii solului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Stratul de seminte este apoi stropit cu 50% pudra hidratanta de carbendazol – diluata de 50 de ori – pentru a evita ca plantele sa se moleseasca sau alte infectii ale solului. Alternativ, patul de samanta poate fi stropit cu 50% amobam – diluat de 800-1000 ori.
 
Protejarea rasadurilor: Semintele pot fi semanate si cultivate in vase cu sol bogat in nutrienti aflat in prealabil pe un pamant protector. Rasadurile sunt apoi transplantate la o gradina pentru a fi cultivate. Cresterea rasadurilor si construirea gradinii pot fi complete in acelasi an.
 
Gradina are un adapost din plastic la inceputul lunii aprilie de 6 cm x 6 cm, 7 cm x 7 cm, sau 8 cm x 8 cm vase de plastic cu sol bogat in nutrienti. Formula de sol bogat in nutrienti: gunoi de grajd putred, nisip de rau fin, sol humos – 5:25:75, w/w/w –, combinat cu 0,3% fosfat de diamonium.
 
Inaintea semanatului, solul bogat in nutrienti este irigat cu suficienta apa. Trei sau patru seminte sunt semanate in fiecare vas, care este apoi acoperit cu un sol gros de 2 cm, urmat de stropire cu 50% amobam – o solutie ce contine 100 ml de metanol – diluat de 800-1000 ori.
 
Solul trebuie tinut umed dupa semanat prin irigare o data la fiecare 2-3 zile. Dupa plantarea rasadurilor, vasele cu sol sunt acoperite pentru 20 zile. Daca temperatura creste peste 30ºC, ventilatia ar trebui folosita pentru a mentine o temperatura optima. 
 
In mijlocul sau la sfarsitul lunii iunie, rasadurile sunt mutate cu sol intr-o gradina. In gradina, santurile – 15 cm adancime – sunt sapate si 1t/hectar de o calitate crescuta de gunoi de grajd este asezat in straturi.
 
Rasadurile din vasele de hartie sunt introduse in santuri, cu o separare intre rasaduri de 10-15 cm. Santurile sunt apoi umplute cu sol fin si stropit cu apa suficienta, cu vafurile etansate. Atunci cand dimensiunea rasadului crescut atinge 60-70%, acoperisul de plastic este eliminat si un simplu parasolar permite 40% transmisie a luminii. Parasolarul va fi indepartat cand la rasaduri cresc 2-3 frunze adevarate.
 
Cand la rasaduri cresc 3-4 frunze adevarate, rasadurile trebuie, in mod optim, sa fie plasate la o distanta de 5 cm unul de altul. Ingrasamintele sunt adaugate de doua ori in etape de rasad: prima data pe parcursul indepartarii parasolarului, santurile sunt sapate intre randuri de rasaduri, NH4NO3 (20-25g/m²) si K2SO4 (5-6g/m²) sunt aplicate.
 
Apoi cand rasadurile cresc de 10 cm inaltime sunt aplicate 30-40g/m² fosfat de amoniu, si rasadurile sunt irigate de cateva ori pentru a sustine cresterea. La mijlocul lunii august, cand rasadurile cresc pana la 30 cm in inaltime, sfaturile de crestere sunt prompe in sustinerea cresterii in grosime si de aceea se cultiva rasaduri mai puternice.
 
Cand temperatura, toamna, scade gradual parasolarul este indepartat in zilele noroase si aplicarea de ingraspmant cu nitrogen este discontinua. In schimb, rasadurile sunt stropite cu 0,3% KH2PO4 de 2-3 ori la fiecare 7-10 zile pentru a sustine lignificarea.
 
Inainte de aparitia a 2-3 frunze adevarate si a unui sistem de irigare prin stropitoare a rasadurilor, umbrirea plantatiei trebuie indepartata si trebuie ca sistemul de irigare sa functioneze de la 10:00-12:00 am si 1:00-3:00 pm. 
Aceasta practica, nu numai ca face economii cu privire la costurile ce presupun asigurarea umbririi plantatiei, dar de asemenea sustine semnificativ rata de crestere a rasadului, precum si calitatea acestuia.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton