Ferma ecologica: ingrasamant eficient pentru sol
Guano este acumularea de excremente de la pasarile din ferma. El reprezinta un ingrasamat eficient datorita nivelului ridicat in fosfor si azot. Solurile deficiente in materie organica pot fi facute productive prin adaugare de guano.
Guano contine amoniac, o serie de acizi: uric, fosforic, oxalic si carbonic, precum si o serie de saruri si impuritati. In guano intalnim de asemenea, o concentratie mare de azot.
Cuvantul "guano" provine din limba Quichua a civilizatiei Inca si poate fi tradus ca "excrementele pasarilor marine”. Conform normelor de igiena privind produsele agroalimentare ecologice cantitatea totala de ingrasaminte pe unitate /ferma nu poate depasi echivalentul a 170 kg azot pe an /hectar de suprafata agricola utilizata.
Pentru a se debarasa de aceste excremente, fermele agricole ecologice stabilesc colaborari cu alte unitati /ferme, care respecta si ele prevederile in vigoare, in scopul distribuirii surplusului de ingrasaminte rezultate din productia ecologica. Limita maxima de 170 kg azot de ingrasaminte pe an/hectar de suprafata agricola utilizata se calculeaza cu acordul tuturor unitatilor /fermelor de productie ecologica implicate intr-o astfel de cooperare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, echipamentele destinate depozitarii ingrasamintelor provenite de la animale trebuie sa aiba capacitatea de a impiedica poluarea apei prin scurgeri directe sau prin scurgeri si infiltrari in sol
Pentru a asigura o buna administrare a ingrasamintelor, capacitatea echipamentelor destinate depozitarii ingrasamintelor provenite de la animale nu trebuie sa depaseasca capacitatea de depozitare a acestora necesara pentru perioada cea mai lunga a anului, cand se poate intampla ca folosirea ingrasamintelor pentru sol sa fie necorespunzatoare, fie cand folosirea acestora este nepotrivita, in cazurile in care unitatea de productie este amplasata intr-o zona desemnata sensibila la nitrati.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>