Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma ecologica: ingrasamant eficient pentru sol

ferma-ecologica-ingrasamant-eficient-pentru-sol

Guano este acumularea de excremente de la pasarile din ferma. El reprezinta un ingrasamat eficient datorita nivelului ridicat in fosfor si azot. Solurile deficiente in materie organica pot fi facute productive prin adaugare de guano.


Guano contine amoniac, o serie de acizi: uric, fosforic, oxalic si carbonic, precum si o serie de saruri si impuritati. In guano intalnim de asemenea, o concentratie mare de azot.
 
Cuvantul "guano" provine din limba Quichua a civilizatiei Inca si poate fi tradus ca "excrementele pasarilor marine”. Conform normelor de igiena privind produsele agroalimentare ecologice cantitatea totala de ingrasaminte pe unitate /ferma nu poate depasi echivalentul a 170 kg azot pe an /hectar de suprafata agricola utilizata.
 
Pentru a se debarasa de aceste excremente, fermele agricole ecologice stabilesc colaborari cu alte unitati /ferme, care respecta si ele prevederile in vigoare, in scopul distribuirii surplusului de ingrasaminte rezultate din productia ecologica. Limita maxima de 170 kg azot de ingrasaminte pe an/hectar de suprafata agricola utilizata se calculeaza cu acordul tuturor unitatilor /fermelor de productie ecologica implicate intr-o astfel de cooperare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, echipamentele destinate depozitarii ingrasamintelor provenite de la animale trebuie sa aiba capacitatea de a impiedica poluarea apei prin scurgeri directe sau prin scurgeri si infiltrari in sol
 
Pentru a asigura o buna administrare a ingrasamintelor, capacitatea echipamentelor destinate depozitarii ingrasamintelor provenite de la animale nu trebuie sa depaseasca capacitatea de depozitare a acestora necesara pentru perioada cea mai lunga a anului, cand se poate intampla ca folosirea ingrasamintelor pentru sol sa fie necorespunzatoare, fie cand folosirea acestora este nepotrivita, in cazurile in care unitatea de productie este amplasata intr-o zona desemnata sensibila la nitrati.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016