Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cerintele nucului fata de sol

cerintele-nucului-fata-de-sol

Nucul poate sa creasca pe o gama larga de soluri. Creste insa si rodeste bine daca beneficiaza de soluri fertile si cu textura mijlocie profunda, cu pH 6-7,5. In primii ani, nucul este pretentios fata de azot, iar in timpul fructificarii, fata de fosfor si potasiu.


Culturile intensive au nevoie de terenuri suficient de bogate, permeabile pentru apa si aer.
 
De mare importanta pentru tehnologia de cultura, precum si pentru nivelul si calitatea productiei din plantatiile moderne de nuci, este amplasarea acestora pe terenurile cele mai favorabile, usoare, profunde, cu reactie neutra si cu apa freatica la 2,5-3m.
 
Sunt necorespunzatoare pentru cultura de nuc solurile argiloase, grele, compacte. Pe solurile texturale, pe cele erodate cu strat fertil subtire, nucul creste si rodeste necorespunzator.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cercetarile intreprinse in tari cu traditie in cultura nucului (SUA, Franta, Italia), precum si cele intreprinse in tara noastra au demonstrat ca pentru cultura nucului cele mai favorabile terenuri sunt cele de pe terasele raurilor si de pe vaile cursurilor de apa, cu soluri luto-nisipoase sau nisipo-lutoase, terenurile cu soluri aluvionare formate recent, profunde, fertile.
 
Este absolut necesara efectuarea unei analize fizico-chimice a solului pe care va fi amplasata plantatia de nuc (pentru adancimi cuprinse intre 0 si 25 cm) pentru a avea o imagine la zi asupra potentialului de fertilitate al acestuia.
 
In concluzie, la infiintarea noilor plantatii de nuci se vor alege amplasamentele cele mai favorabile, evitand:
 
– solurile putin profunde, cu un continut ridicat in pietris;
 
– solurile cu textura foarte fina, care se taseaza usor, favorizand baltirea;
 
– solurile care nu au un drenaj perfect asigurat, cu umiditate excesiva si aerare insuficienta;
 
– solurile cu exces de calcar, care favorizeaza aparitia clorozei;
 
– solurile cu pericol de infestare cu boli si daunatori, prezente mai ales pe amplasamentele pe care au mai fost plantatii de nuci sau plantatii cu caracter forestier.
 
Din aceste motive, nu este recomandata plantarea pomilor imediat dupa defrisarea unei plantatii batrane sau a oricarei specii lemnoase, infiintarea unor plantatii noi de nuci fiind posibila doar respectand cu strictete regulile agrotehnice si necesitatile agrobiologice ale acestei specii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016