Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Pomi fructiferi

Nucile care se vand proaspete trebuie uscate imediat dupa recolta, evitand ca acestea sa stea la sol.
Puteti face uscarea nucilor sub jet de aer cald sau in locuri foarte bine ventilate. Nucile se asaza in straturi de maximum 25 cm grosime in locuri foarte bine ventilate si se ravasesc de 3-4 ori pe zi. Pot fi uscate si la soare.
Apoi, mentinerea calitatii nucilor proaspete este asigurata prin stocare la o temperatura de cca 4-9°C si o umiditate de 70-90%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La temperaturi mai mari de 10°C, nucile isi pierd treptat calitatile gustative. Pierderile din greutate, in timpul pastrarii, variaza astfel:
– 17-18% in prima saptamana de uscare;
– inca 9-9,7% in a doua saptamana;
– 2,7% in cea de-a treia saptamana.
Astfel, in cursul celor trei saptamani de uscare, nucile pierd 28,71-30,41% din greutatea initiala.
Ulterior, pierderile sunt cu totul neinsemnate, indiferent daca vremea este uscata sau ploioasa, osciland intre 1 si 1,5%. In timpul pastrarii, nucile trebuie ferite de soareci.
Nucile se pot sorta in patru grupe:
- cele mai mici au o dimensiune sub 22 mm;
- cele mijlocii au dimensiuni de 22-27 mm;
- cele mari au dimensiuni de 28-32 mm;
- cele foarte mari au dimensiuni de peste 32 mm

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News