Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intretinerea livezii de nuci. Sfaturi pentru ingrijirea pomilor

intretinerea-livezii-de-nuci-sfaturi-pentru-ingrijirea-pomilor

Lucrarile de intretinere variaza in functie de varsta plantatiei pomicole si de soiurile alese.


In faza imediat urmatoare, daca lucrarile au fost realizate cum se cuvine, cea mai comuna cauza a neprinderii pomilor este lipsa umiditatii corespunzatoare in zona radacinilor foarte scurte si superficiale ale pomului abia plantat. 
 
In consecinta, prin lucrari potrivite, este necesar sa se asigure un regim indestulator de apa pe toata durata de vegetatie, pana toamna.
 
In acest scop, se recomanda ca in urmatorul an de dupa anul plantarii sa nu se realizeze culturi intercalate in zonele de silvostepa si stepa, astfel incat solul sa se mentina sub forma de ogor negru (mai ales in regiunile cu regim pluviometric modest), permanent afanat si fara buruieni.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
O masura cu rezultate foarte bune in regiunile cu precipitatii mai scazute este mulcirea pamantului pe un cerc cu raza de un metru in jurul copacului. Aplicarea mulciului intr-un strat gros de 10- 20 cm trebuie facuta primavara foarte devreme.
 
In cazuri dificile, cand masurile nu dau roade, trebuie sa udati pomii. Udatul trebuie facut inainte ca pomii sa fi fost afectati de lipsa apei. Se pun cate cinci galeti cu apa la un pom, dupa ce in prealabil s-a facut un fel de lighean in jurul trunchiului. Cand apa s-a infiltrat si solul s-a zvantat, se niveleaza solul si se asaza un strat de mulci sau pamant uscat.
 
Daca apar crapaturi pe marginea gropii de plantare, se sapa solul cu cazmaua de-a lungul crapaturilor. Se vor combate daunatorii, care distrug frunzisul si compromit prinderea. In toamna, seara solul intre randuri la 15-18 cm si se dau 20 tone balegar, numai daca in anul urmator se realizeaza culturi intercalate. Un alt pericol pentru pomi sunt iepurii si soarecii, care tind sa roada radacinile.
 
Pe timp de iarna, daca este necesar, se asaza garduri pentru retinerea zapezii si, in mod obligatoriu, se executa stropirile de iarna.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016