Intretinerea livezii de nuci. Sfaturi pentru ingrijirea pomilor
Lucrarile de intretinere variaza in functie de varsta plantatiei pomicole si de soiurile alese.
In faza imediat urmatoare, daca lucrarile au fost realizate cum se cuvine, cea mai comuna cauza a neprinderii pomilor este lipsa umiditatii corespunzatoare in zona radacinilor foarte scurte si superficiale ale pomului abia plantat.
In consecinta, prin lucrari potrivite, este necesar sa se asigure un regim indestulator de apa pe toata durata de vegetatie, pana toamna.
In acest scop, se recomanda ca in urmatorul an de dupa anul plantarii sa nu se realizeze culturi intercalate in zonele de silvostepa si stepa, astfel incat solul sa se mentina sub forma de ogor negru (mai ales in regiunile cu regim pluviometric modest), permanent afanat si fara buruieni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
O masura cu rezultate foarte bune in regiunile cu precipitatii mai scazute este mulcirea pamantului pe un cerc cu raza de un metru in jurul copacului. Aplicarea mulciului intr-un strat gros de 10- 20 cm trebuie facuta primavara foarte devreme.
In cazuri dificile, cand masurile nu dau roade, trebuie sa udati pomii. Udatul trebuie facut inainte ca pomii sa fi fost afectati de lipsa apei. Se pun cate cinci galeti cu apa la un pom, dupa ce in prealabil s-a facut un fel de lighean in jurul trunchiului. Cand apa s-a infiltrat si solul s-a zvantat, se niveleaza solul si se asaza un strat de mulci sau pamant uscat.
Daca apar crapaturi pe marginea gropii de plantare, se sapa solul cu cazmaua de-a lungul crapaturilor. Se vor combate daunatorii, care distrug frunzisul si compromit prinderea. In toamna, seara solul intre randuri la 15-18 cm si se dau 20 tone balegar, numai daca in anul urmator se realizeaza culturi intercalate. Un alt pericol pentru pomi sunt iepurii si soarecii, care tind sa roada radacinile.
Pe timp de iarna, daca este necesar, se asaza garduri pentru retinerea zapezii si, in mod obligatoriu, se executa stropirile de iarna.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Planta care iti aduce 100.000 de euro la hectar
Schisandra, planta cu cinci arome, este o planta lemnoasa originara din China si Japonia. Schisandra chinensis este un medicament traditional chinezesc, care a fost inregistrat pentru prima data in cartea farmaceutica antica "Shen Nong Ben Tsao Ching" ca medicament superior si a fost folosit de mii ... citeste mai mult>>
Afaceri profitabile la tara: cum sa infiintezi o plantatie de trandafiri?
Trandafirii sunt cultivati inca din cele mai vechi timpuri si sunt foarte indragiti pentru frumusetea lor. Contin substante active importante precum: ulei volatil, tanin, derivati flavonici, aldehide terpenice, nerol, citroneol, zaharuri, ceara, acid galic, vitamine (A, B2, C, K). Tocmai de aceea ei... citeste mai mult>>