Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schisandra. Conditii de clima si sol

schisandra-conditii-de-clima-si-sol

Avand conditii foarte variate de clima si sol, tara noastra are o flora diversificata si bogata. Optimizarea conditiilor de crestere si dezvoltare a plantelor se realizeaza in functie de cerintele biologice privind temperatura, apa, lumina si solul.


Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din super-planta medicinala cu ajutorul ghidului complet "Cultura plantei cu 5 arome"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Pentru a parcurge un ciclu de vegetatie, o specie are nevoie de o anumita cantitate de caldura, exprimata in constanta termica (suma temperaturilor medii zilnice mai mari de 5°C), avand valori cuprinse intre 9°C si 22°C pentru majoritatea plantelor medicinale si aromatice.
 
Cerintele de temperatura sunt influentate de originea speciei, astfel incat fiecare faza fenologica are un optim de temperatura ce variaza intre 18°C si 25°C, cu maxime care nu trebuie sa depaseasca 35°C.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
In general, temperaturile moderate favorizeaza producerea de biomasa vegetala, in timp ce temperaturile ridicate determina acumularea de principii active, cum ar fi uleiurile esentiale.
 
Plantele medicinale si aromatice manifesta cerinte moderate de apa, nivelul optim realizandu- se la cca. 70% din capacitatea totala de retinere a apei. Totusi, in timpul proceselor de crestere si dezvoltare a plantelor, apar unele faze critice cum ar fi germinatia (cu precadere la speciile cu seminte mici si foarte mici), fenofaza de imbobocit-inflorit, formarea organelor subterane etc.
 
In ceea ce priveste factorul lumina, majoritatea plantelor medicinale si aromatice sunt heliofile si se caracterizeaza printr-o anumita fotoperiodicitate, distingandu-se, in acest sens, plante de zi scurta, plante de zi lunga si plante care nu reactioneaza la lungimea zilei.

Cerintele legate de sol se refera in mod deosebit la structura si textura, prin prisma faptului ca majoritatea plantelor au seminte mici si foarte mici si necesita, in primele stadii de dezvoltare, un raport favorabil intre aer, apa si substante nutritive.
 
Proprietatile chimice ale solului trebuie sa corespunda necesitatilor de micro si macroelemente. Reactia solului, exprimata printr-un pH neutru, asigura cele mai bune conditii de crestere si dezvoltare pentru majoritatea speciilor de plante medicinale.
 
Imbunatatirea compozitiei chimice a solului prin folosirea ingrasamintelor si a amendamentelor pentru corectarea reactiei solului determina obtinerea unei productii de biomasa vegetala corespunzatoare.
 
Schisandra creste in mijlocul padurilor de conifere, vai, de-a lungul cursului apelor, pe copaci mici si arbusti; planta punand stapanire pe alti copaci sau crescand la marginea padurilor sau in spatiile deschise din paduri.

Chiar daca planta se dezvolta cel mai bine intr-un mediu umed, nu poate rezista la inundatii. Poate sa tolereze o temperatura scazuta de -30º C, dar temperatura optima pentru cresterea sa este de 20-25º C
 
Rasadurile nu se adapteaza la razele soarelui puternice, ele necesitand o acoperire de aproape 50%. Plantele mature au nevoie de razele soarelui la inflorire si la etape de constituire a fructului, asadar nicio umbra nu este necesara.
 
Lumina insuficienta poate conduce la o crestere lenta si la rate scazute de constituire a fructului. Radacinile si tulpinile sale, de obicei, cresc pe o suprafata cu un sol bogat in zacamant afanat, bogat – fiind solul optim pentru acest tip de cultura.

In conditiile unei plantari artificiale, solul trebuie sa fie afanat si sa fie bogat in humus sau nisip argilos cu un drenaj bun, mai bine decat un sol sarac sau lipicios. PH-ul solului trebuie sa fie de 6.5 - 6.8.

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din super-planta medicinala cu ajutorul ghidului complet "Cultura plantei cu 5 arome"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016