Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultura de sofran: Uscarea si metodele de stocare
Separarea stigmatului de floare, numita "smulgere" sau "decojire", se face manual si este executata imediat dupa ce florile au fost culese. Florile sunt deschise, iar stigmatul se taie cu degetele de la punctul in care se imparte in cele trei ramuri stigmatice, evitand, cat mai mult posibil, orice parte a stilului galbui, deoarece acest lucru scade calitatea produsului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Ramele sunt apoi plasate intr-o camera intunecata, sau intr-o incapere de depozitare pentru uscare, incalzita cu o soba cu lemne de foc, iar temperatura camerei este controlata. In primele ore ale procesului de uscare, temperatura este mentinuta la 20°C, apoi se ridica la 30-35°C.
In acelasi timp, toate substantele straine (sol, fire de par, fibre etc.) sunt eliminate din produsul de sofran uscat. Sofranul uscat pur este pastrat in vase de sticla sau cutii de tabla inchise ermetic, la 5-10°C.
Relatia dintre temperatura si timpul necesar sa se usuce fanul de sofran – stigmate in stare vrac – pana la finalizare, a fost studiata, dar utilizarea produsului rezultat pentru a estima conditiile optime senzoriale de uscare a esuat, pentru ca, toate substantele volatile au fost pierdute.
Uscarea prin expunerea la soare poate fi „naturala”, dar, dupa cum arata produsul rezultat, este de asemenea bruta; constrangerea nu se aplica in cazul in care lumina solara este folosita doar ca sursa de caldura, fara expunere.
Afirmatia potrivit careia mierea si sofranelul se adauga la turta de sofran trebuie sa fie tratata cu precautie, utilizarea de miere poate fi justificata tehnologic ca un liant (indoielnic), in cazul in care este permisa de legislatia locala si declarata corespunzator pe eticheta; dar adaugarea de sofranel ar putea constitui la prima vedere un caz de falsificare. Produsul final a fost descris ca o „masa mata comprimata”.
BLACK FRIDAY nu mai tine mult! Profita de cele mai mici preturi din an si invata cum sa demarezi o afacere cu sofran...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.11 din 9 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura