Randamentul si productia de sofran
Productia de flori depinde in primul rand de conditiile climatice sezoniere si de atacurile parazitare (putregai, virus etc.). Un hectar de plante de sofran produce 4-5 tone de flori proaspete. Sunt necesare aproximativ 75 de kg de flori proaspete pentru 1 kg de stigmate proaspete.
Greutatea medie a stigmatelor proaspete de la 100 de flori este 3,47 g si greutatea uscata medie este de 0,69 g. Greutatea medie a fiecarei flori este de 0,3-0,5 g, fiecare stigmat proaspat are 30-40 mg, iar fiecare stigmat uscat are 7-7,4 mg.

Descopera cultura sofranului, "aurul rosu"! Ghidul nostru complet te invata cum sa cultivi si sa vinzi aceasta planta pretioasa. Investitie mica, profit mare - pana la 13.000 euro/kg ...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Exista o pierdere in greutate de 4/5 in timpul procesului de rumenire, fiind necesare, astfel, 1400-1500 de flori pentru a obtine 1 g de stigmate uscate (produs comercializabil).
 
Randamentul mediu al produsului uscat pe hectar este de 10-16 kg. Plantatiile de sofran au cea mai mare productie inregistrata la hectar in lume. randamentul de filamente de stigmat uscate (kg/ha), in alta parte este 6-29 pentru albacete (Spania), 4-7 pentru Krokos (Grecia) si 1,8-6,8 pentru India.
 
Pentru a produce 1 kg de sofran rosu proaspat (stigmate si stiluri) este nevoie de aproximativ 80 de kg de flori proaspete. Cu toate acestea, pentru a produce 1 kg de sofran rosu uscat are nevoie de 120.000- 150.000 de flori, sau 5 kg de stigmate proaspete si stiluri. Randamentul de sofran rosu uscat depinde in mare masura de conditiile meteorologice si de sol si de tratamentele pe care cultura le-a primit.

Intr-o plantatie de inalta calitate, urmatoarele randamente anuale, exprimate in produsul rosu uscat, sunt de asteptat:
 
– In primul an dupa plantare – 5 kg pe hectar pe an
 
– In al doilea an dupa plantare – 10 kg pe hectar pe an
 
– In al treilea si al patrulea an de la plantare – 15 kg pe hectar pe an
 
– In anii cinci si a sase dupa plantare – 10 kg pe hectar pe an
 
In medie, un hectar, in termen de 6 ani, produce:
 
- 60 kg de sofran rosu (stigmate si stiluri);
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.68 din 17 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cultura de sofran: Utilizari culinare
Cultura de sofran: Utilizari culinare
In tarile producatoare, pretul este, desigur, mult mai mic (a zecea parte). Singurul condiment...
Cultura de sofran: Uscarea si metodele de stocare
Cultura de sofran: Uscarea si metodele de stocare
Stigmatele sunt asezate pe o sita si plasate la aproximativ 20 cm deasupra unui carbune din lemn...
Sofran. Descrierea si caracteristicile biologice ale plantei
Sofran. Descrierea si caracteristicile biologice ale plantei
Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din cultura de sofran...
Beneficiile ceaiului de sofran
Beneficiile ceaiului de sofran
Ceaiul din sofran se foloseste de multa vreme pentru a trata depresia. O cantitate mare din...

Ultima ora

Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul a reusit sa se adapteze la conditii pedoclimatice variate.     In...
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alune de pamant: Beneficii pentru sanatate, cultivare si utilizari culinare
Alunele de pamant nu sunt doar o gustare hranitoare, ci si un ingredient bun pentru sanatatea...
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol: Cum se foloseste pentru protectia plantelor
Ce este uleiul horticol?   Uleiul horticol este un produs folosit in gradinarit si...
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton