Amplasarea culturilor de plante medicinale si aromatice
Rotatia reprezinta ordinea (succesiunea) de cultivare a plantelor in timp pe aceeasi sola (suprafata de teren). Pe o anumita sola, plantele alterneaza. Ordinea de rotire (de cultivare) a plantelor se face dupa anumite criterii, astfel incat fiecare cultura sa intalneasca in sol cele mai favorabile conditii de crestere si dezvoltare.
Rotatia culturilor se prezinta indicand prin numere ordinea in care se cultiva. Numarul total de culturi ne indica durata rotatiei sau perioada rotatiei.
Durata rotatiei poate fi de 2-6 ani.
In orice ferma, dar mai ales in cele in care se practica agricultura ecologica, se recomanda sa se cultive mai multe plante, pentru ca activitatea acelei ferme sa devina cat mai echilibrata. Asolamentul reprezinta una dintre cele mai importante masuri agrofitotehnice pentru sporirea productiei. De fapt, asolamentul reprezinta rotatia culturilor in timp, pe o anumita perioada, dar si in spatiu, adica amplasamentul in care se va cultiva planta respectiva.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
In cadrul fermei poate exista un asolament special numai de plante medicinale si aromatice sau un asolament mixt, care sa cuprinda, pe langa aceste specii, si plante din cultura mare, ca de exemplu: cereale, leguminoase pentru boabe sau alte plante.
Culturile agricole sunt alese in functie de anumite criterii, care privesc, conditiile din zona, tipul de sol, clima etc. Alte criterii se refera la cerintele plantelor medicinale fata de conditiile naturale sau la disponibilul de forta de munca din zona.
De asemenea, se va tine cont de existenta unor dotari pentru conditionarea recoltei sau echipamente pentru distilarea uleiurilor volatile, precum si a spatiilor sau instalatiilor pentru uscare, dar si de bolile si daunatorii specifici fiecarei culturi in parte.
Pot fi organizate ferme specializate sau ferme mixte care au in asolament doar plante medicinale. Una dintre dificultatile cu care se confrunta ferma de plante medicinale o constituie necesarul mare de forta de munca.
De aceea, este de dorit ca, in zonele in care este posibil si exista un sistem de masini agricole adecvat, sa se cultive plante care au o tehnologie mecanizata integral, ca de exemplu: coriandru, mustar, chimen, anason sau fenicul.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>