Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plante medicinale usor de cultivat. Rostopasca iti curata ficatul

plante-medicinale-usor-de-cultivat-rostopasca-iti-curata-ficatul

Alaturi de sunatoare si coada-soricelului, ceaiul de rostopasca curata organismul, calmeaza si face minuni in bolile de ficat. Seva portocalie a plantei se foloseste ca tratamentul naturist al intepaturilor de insecte.


Rostopasca scade tensiunea arteriala si stimuleaza respiratia.
Creste peste tot in zonele de campie si de deal. Este incredibil de rezistenta, avand nevoie doar de putina umbra.

In rest, nu prea ii pasa de seceta, de gerul iernii sau de arsita verii. Nici in privinta pamantului nu afce nazuri, ii este suficient chiar si un sol saracacios, nisipos.

Rostopasca este una din putinele plante care cresc chiar si in zonele poluate. Cercetari ale vecinilor ucrainieni au aratat faptul ca in regiunea calamitata a Cernobalului ea a cunoscut o dezvoltare iesita din comun, asta in vreme ce alte specii de plante au disparut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Se spune chiar ca a jucat un rol important in decontaminarea solului, afirmatii insa neprobate stiintific pana la la aceasta data.

Pentru ca este atat de vivace si infloreste chiar si la umbra, rostopasca este potrivita chiar ca planta aromatica salbatica, in gradinile rustice.

Ceaiul de rostopasca

Un anumit compus din rostopasca numit sanguinarina s-a dovedit ca are actiune antitumorala, in termeni de specialitate - actiune antimitotica si antimitoclazica.

Medicii avertizeaza, totusi, ca abuzul poate provoca intoxicatii, deci urmati sfatul unui medic atunci cand folositi ceaiurile si preparatele de rostopasca.

O reteta prezentata in literatura de specialitate de farmacistii Stefan Mocanu si Dumitru Raducanu face referire la o infuzie obtinuta din o jumatate de lingurita de planta la o cana de apa clocotita. Din acest preparat se ia o lingurita, o data la trei ore.

Conform acelorasi autori, in scop medicinal planta se recolteaza in luna mai, atunci cand este inflorita. Se folosesc doar ramurile tinere, cu tot cu frunze.

Citeste mai departe despre beneficiile ceaiului de codita soricelului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.69 din 95 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton