Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile ceaiului de coada soricelului

beneficiile-ceaiului-de-coada-soricelului

Planta creste pe marginea drumurilor si pe locuri necultivate. In Banat i se mai spune alunele, datorita credintei ca ar vindeca alunitele de pe fata oamenilor. In alte parti ale tarii se numeste sorocina. De la ea se folosesc florile - Flores Millefolii - si planta cu frunze si flori Herba Millefolii.


Datorita continutului in ulei volatil, bogat in azulen, coada soricelului are proprietati puternic antiseptice, apropiindu-se de cele ale musetelului.

Se recomanda in diferite afectiuni ale stomacului si intestinelor, ca enterocolite si gastrite. Calmeaza colicile stomacale, ajuta la eliminarea gazelor si restabileste pofta de mancare.
 
Infuzia de coada-soricelului are si o actiune stimulenta asupra ficatului, marind secretia biliara, calmand in acelasi timp spasmele care dau colicile hepatice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Avand un principiu amar (achileina), care se gaseste in cantitate mai mare in frunze, are proprietati tonice si stimulatorii asupra apetitului. Se recomanda in stari alergice.

Ceaiul de coada-soricelului influenteaza in bine menstruatia neregulata, avand proprietatea de a regla hemoragiile abundente si calma durerile. Pentru hemoroizi, se recomanda un amestec de coada-soricelului cu frunze de urzica, din care se beau doua-trei ceaiuri pe zi. In caz de constipatie se adauga si coaja de crusin.

O infuzie mai concentrata facuta din 10 g planta la 100 g apa ajuta la eliminarea viermilor intestinali. Ceaiul se bea dimineata pe stomacul gol.

In cura de primavara, ajuta la curatarea sangelui. In tuse si bronsita, in anumite stari nervoase, in boli ale basicii udului, ceaiul de coada-soricelului aduce o stare de imbunatatire.



Ceaiul se prepara prin infuzie din una-doua linguri de planta la 500 g apa. Se bea in cursul unei zile.

Coada-soricelului intra in compozitia urmatoarelor ceaiuri: antiastmatic, gastric, hepatic, contra colicilor, anti-colitic, diuretic si laxativ-amtihemoroidal.

Extern, se foloseste sub forma de bai sau comprese cu efecte calmante, antiinflamatoare si dezinfectante in arsuri, diferite plagi purulente, eczeme zemuinde, hemoroizi, ulcere varicoase si abcese dentare. Are proprietatea de a regenera tesuturile. 

Pentru bai se utilizeaza 30—60 g planta la un litru ele apa. Aceasta insusire se mareste prin adaugarea de radacina de tataneasa. Compresele cu acest ceai calmeaza tenurile inrosite si iritate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 126 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016