Publicat in: Plante medicinale
Plante medicinale care protejeaza ficatul dupa excesele culinare de Sarbatori
Cea mai mare glanda din organismul uman, ficatul, indeplineste zilnic peste 500 de functii biochimice, incepand de la prelucrarea nutrientilor din alimente, pana la neutralizarea si eliminarea substantelor toxice din organism.
Perioada in care ne aflam, caracterizata de excese culinare, cu alimente bogate in grasimi si stropite mai mult sau mai putin cu vin sau cu tarie, pune la grea incercare acest organ care actioneaza ca un filtru purificator.

Pus la incercare zilnic prin alimentele care intra in organism sau prin produsele de ingrijire, suprasolicitarea ficatului poate duce la grave dezechilibre de sanatate, provocate de fluxul mare de toxine, iar in perioada Sarbatorilor de Iarna trebuie tinut cont si de acest aspect. Pentru a avea grija de sanatatea ficatului in perioada ce urmeaza dar si in timpul anului, exista cateva remedii la indemana care pot fi folosite oricand cu efecte garantate care ne pot scuti de multe neplaceri provocate de o eventuala afectiune hepatica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ceaiul din radacina de cicoare este unul dintre remedii, rolul sau principal fiind acela de a curata sangele si ajuta ficatul sa-si imbunatateasca functiile. In plus, ceaiul din radacina de cicoare poate completa tratamentele medicamentoase pentru fiere sau icter.
 
Frunzele de anghinare au proprietati hepatoprotectoare si stimulente ale functiei hepatice. De asemenea au si functia de a creste debitul de bila secretata.
Ceaiul de anghinare este recomandat, in special, in disfunctii hepatobiliare cum ar fi  insuficienta biliara, in colecistite, in hepatitele subacute, cronice si chiar in preciroza. In ceaiuri se pune o lingurita de frunze de anghinare la o cana de apa si se beau maxim doua cani pe zi.

Dupa o perioada de excese alimentare in care predomina alimentele bogate in grasimi, asa cum se intampla in perioada Craciunului si a Anului Nou, o cura de dezintoxicare a ficatului este cfoarte bine venita, iarceaiul de papadie si menta este remediul ideal. Papadia purifica organismul, stimuland activitatea secretoare a bilei, este bogata in saruri de potasiu si poate fi la fel de buna inclusiv in diete, datorita impiedicarii retentiei de lichide si a rezultatelor bune in disparitia celulitei.
 
Ceaiul se face cu doua lingurite de papadie macinata si doua lingurite de menta la o cana de apa si se bea de doua ori pe zi. Aceasta combinatie de plante ajuta la descompunerea grasimilor, stimuleaza bila, elimina toxinele si ajuta digestia.

Ficatul are nevoie si de un aport regulat de vitamina C, insa nu o poate produce si nici sintetiza, aceasta fiind un tip de vitamina pe care organismul o poate primi doar din alimentatie.
De aceea, este esential sa se consume zilnic suc de lamaie care ofera aportul necesar de vitamina C. Se poate consuma dimineata, pe stomacul gol, diluat intr-un pahar cu apa calduta, in care se adaugat si 3 grame de bicarbonat de sodiu.
 

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Sfaturi in alimentatie. Valoarea nutritiva a ciupercilor
Sfaturi in alimentatie. Valoarea nutritiva a ciupercilor
  Se poate observa ca la ciuperci se consuma aproape toata partea recoltata...
Ferma de melci in Romania. Igiena alimentatiei
Ferma de melci in Romania. Igiena alimentatiei
Ca punct de plecare ar fi pastrarea jghea burilor de alimentare curatate in permanenta. Pentru...
Alimentatia si adaparea ratelor
Alimentatia si adaparea ratelor
Pentru rate usoare, in perioada 0 - 2 saptamani necesarul este de 20% PB si 2.750 kcal, intre 3 -...
Cultura de menta. Cultivarea plantei in Romania
Cultura de menta. Cultivarea plantei in Romania
Materia prima utilizata poate fi reprezentata de frunze sau de planta intreaga (Menthae folium,...

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton