Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatia si adaparea ratelor

alimentatia-si-adaparea-ratelor

Furajarea se face initial cu o reteta de nutret combinat tip 26-1 (de la 1 zi la 2 saptamani) care trebuie sa asigure 22% proteina bruta (PB) si 2.900 kcal EM/kg pentru rasele grele. In continuare se foloseste reteta 26-3 (de la 2 saptamani pana se ajunge la 5% ouat), cu 16,5% proteina bruta si 2.800 kcal EM/kg.


Pentru rate usoare, in perioada 0 - 2 saptamani necesarul este de 20% PB si 2.750 kcal, intre 3 - 8 saptamani de 18% PB si 2.750 kcal, de la 9 la 20 de saptamani de 15% proteina bruta, 2.700 kcal, iar peste 20 saptamani de 18% PB si 2.650 kcal EM/kg.
 
Nutretul combinat se administreaza de preferat granulat dupa prima saptamana de crestere (cu diametrul granulelor de 3 - 5 mm in functie de varsta), sau sub forma de pasta, mai dificil de utilizat. Faina este putin corespunzatoare (astupa narile si datorita formei ciocului si comportamentului de hranire se produce risipa).
 
Hrana se da pasarilor la discretie in primele 4 saptamani. Frontul de furajare trebuie sa fie de 2 - 4 cm/cap. Se folosesc hranitori speciale liniare de tip buncar (semiautomate) cu lungimea de 100 cm si picioare cu inaltime reglabila sau, de preferat, hranitori circulare suspendate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Peste furaj este bine sa se administreze pietris marunt, in cantitate de 7 g/cap, din ziua a 5-a de viata.
 
Frontul de adapare necesar este de 2 - 3 cm/cap. Se utilizeaza frecvent adapatori liniare, cu jgheab cu nivel constant, in lungime de 200 cm, adancime de 15 cm si picioare cu inaltime reglabila. Sunt de preferat adapatorile suspendate, care nu deranjeaza deplasarea ratelor.
 
Adapatorile se verifica, se curata si se umplu zilnic. De la utilizarea adapatorilor vacuumatice la cele liniare se trece treptat intre 15-21 zile. Astfel, cate o adapatoare vacuumatica, cu care bobocii sunt obisnuiti, se muta in zona de adapare. Apoi acestea se scot, lasandu-se doar adapatorile pentru faza urmatoare de crestere.
 
Dupa ajungerea bobocilor la varsta de 15 zile este necesara asigurarea unei intensitati a ventilatiei de 0,75 m 3 /ora si kg greutate corporala

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016