Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de melci in Romania. Igiena alimentatiei

ferma-de-melci-in-romania-igiena-alimentatiei

In mediul de crestere a melcilor, curatenia trebuie mentinuta la cote inalte pentru a impiedica patrunderea daunatorilor sau aparitia infectiilor.


Ca punct de plecare ar fi pastrarea jghea burilor de alimentare curatate in permanenta. Pentru curatarea lor se poate folosi o solutie slaba de hipoclorit de sodiu, ce trebuie bine indepartat apoi, pentru ca el se poate constitui intr-un reziduu capabil sa omoare melcii.
 
O estimare precisa, realizata in urma cercetarilor efectuate in Franta, indica pentru obtinerea a 1 kg de melci, ca fiind necesara o cantitate de 1,7 kg hrana uscata. 

Aceasta cifra este utila in calculul necesar oricarui intreprinzator dornic sa isi infiinteze o ferma de melci. Dincolo de acest consum, melcii se vor hrani si cu vegetatia aflata in suprafata crescatoriei si in cea destinata cresterii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Daca se mentine variat numarul plantelor furajere, va fi asigurata diferentierea dietei melcilor, precum si locuri de adapostire. Tot ca o recomandare, este bine ca lungimea plantelor sa difere.
 
Va sfatuim sa nu utilizati spray-uri chimice pentru vegetatia plantata! Acestea pot afecta sanatatea melcilor, ducand chiar la decesul acestora.
 
Melcii vor iesi noaptea sa se hraneasca din doua motive: umiditatea si temperatura scazuta sunt potrivite nivelului necesar acestora pentru a se activa sa datorita faptului ca se simt mult mai protejati impotriva pradatorilor.
 
Vegetatia aflata pe suprafata crescatoriei este si ea extrem de importanta si solicitata de catre melci. Printre plantele favorite, mentionam urzicile, bogate in elemente cu azot cum ar fi aminoaci zil, proteinele, sarurile minerale si mai ales calciul. 
 
Pe langa binefacerile nutritioniste, urzica ofera melcului umbra, racoare si protectie alta planta consumata de mele este brusturele important pentru sarurile minerale continute, vitaminele si bineinteles calciul din compozitie. Si vegetatia de gradina (salata, varza, conopida, cartofi, rosule) este consumata cu placere de catre mele
 
Trebuie retinut ca melcii se hranesc si cu tarate, licheni si muschi de copac, cu fan sau cu paine. Fiti foarte atenti, deseori melcii se hranesc chiar cu cartonul si lemnul din care sunt confectionate laditele in care ii transportati. 
 
Preferintele lor se indreapta insa catre plantele de gradina, plantele inflorite, mugurii tineri, frunzele cu textura moale. In finalul acestei parti, trebuie sa va reamintim faptul ca deosebit de important pentru melc este calciul, de neinlocuit pentru formarea si cresterea cochiliei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016