Ferma de melci in Romania. Igiena alimentatiei
Publicat la data de 04 Mai. 2023 in:
Hobby In mediul de crestere a melcilor, curatenia trebuie mentinuta la cote inalte pentru a impiedica patrunderea daunatorilor sau aparitia infectiilor.
Ca punct de plecare ar fi pastrarea jghea burilor de alimentare curatate in permanenta. Pentru curatarea lor se poate folosi o solutie slaba de hipoclorit de sodiu, ce trebuie bine indepartat apoi, pentru ca el se poate constitui intr-un reziduu capabil sa omoare melcii.
O estimare precisa, realizata in urma cercetarilor efectuate in Franta, indica pentru obtinerea a 1 kg de melci, ca fiind necesara o cantitate de 1,7 kg hrana uscata.
Aceasta cifra este utila in calculul necesar oricarui intreprinzator dornic sa isi infiinteze o ferma de melci. Dincolo de acest consum, melcii se vor hrani si cu vegetatia aflata in suprafata crescatoriei si in cea destinata cresterii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Daca se mentine variat numarul plantelor furajere, va fi asigurata diferentierea dietei melcilor, precum si locuri de adapostire. Tot ca o recomandare, este bine ca lungimea plantelor sa difere.
Va sfatuim sa nu utilizati spray-uri chimice pentru vegetatia plantata! Acestea pot afecta sanatatea melcilor, ducand chiar la decesul acestora.
Melcii vor iesi noaptea sa se hraneasca din doua motive: umiditatea si temperatura scazuta sunt potrivite nivelului necesar acestora pentru a se activa sa datorita faptului ca se simt mult mai protejati impotriva pradatorilor.
Vegetatia aflata pe suprafata crescatoriei este si ea extrem de importanta si solicitata de catre melci. Printre plantele favorite, mentionam urzicile, bogate in elemente cu azot cum ar fi aminoaci zil, proteinele, sarurile minerale si mai ales calciul.
Pe langa binefacerile nutritioniste, urzica ofera melcului umbra, racoare si protectie alta planta consumata de mele este brusturele important pentru sarurile minerale continute, vitaminele si bineinteles calciul din compozitie. Si vegetatia de gradina (salata, varza, conopida, cartofi, rosule) este consumata cu placere de catre mele
Trebuie retinut ca melcii se hranesc si cu tarate, licheni si muschi de copac, cu fan sau cu paine. Fiti foarte atenti, deseori melcii se hranesc chiar cu cartonul si lemnul din care sunt confectionate laditele in care ii transportati.
Preferintele lor se indreapta insa catre plantele de gradina, plantele inflorite, mugurii tineri, frunzele cu textura moale. In finalul acestei parti, trebuie sa va reamintim faptul ca deosebit de important pentru melc este calciul, de neinlocuit pentru formarea si cresterea cochiliei.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>