Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avicola Crevedia exporta 60% si lanseaza un nou produs pe piata din Romania

avicola-crevedia-exporta-60-si-lanseaza-un-nou-produs-pe-piata-din-romania

Joi, la conferinta de presa organizata la sediul societatii, reprezentantii Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli, au prezentat "puiul taranesc", un produs autohton care va ajunge si pe rafturile magazinelor din Romania dupa ce acesta s-a bucurat deja de succes in Europa de Vest. Desi scumpirea cerealelor din 2012 a dus la o crestere a costului de productie cu 35%, reprezentantii grupului Agroli nu doresc "indulgente" in sectorul cresterii pasarilor. Ei cer, insa, investitii care sa vina in sprijinul cultivatorilor de cereale, mai ales in domeniul irigatiilor.


Cei de la Avicola Crevedia spun ca productia de pui taranesc a fost destinata, initial, pietei din Olanda. In prezent, produsul ajunge cu eticheta de Avicola Crevedia direct pe rafturile magazinelor din Olanda, Germania, Franta si Marea Britanie. Exporturile asigura 60% din cifra de afaceri a companiei iar in conditiile in care consumul a scazut ca urmare a micsorarii puterii de cumparare, veniturile obtinute din export au asigurat stabilitatea companiei.

In privinta vanzarilor pe piata locala, acestia urmaresc o crestere progresiva, incepand din luna iulie.

"In 2006 am preluat Avicola Crevedia. Din 2009 exportam in Uniunea Europeana, cresterea exportului este obiectivul nostru (...) Pasagerilor care calatoresc la business si first class cu compania aeriana KLM li se serveste acest produs (puiul taranesc de la Crevedia - n.r.). O dovada in plus a calitatii sale. Ne bucuram ca am reusit sa il aducem si pe piata locala. Pentru inceput preconizam vanzari de 5 tone/saptamana, iar odata cu extinderea capacitatii de productie, din luna iulie, mizam pe o crestere progresiva a vanzarilor", a declarat Rami Ghaziri, CEO Agroli Group.

"A durat doi ani sa intram pe piata olandeza. Ei erau obisnuiti sa ne vanda noua, ne considerau piata de consum. Cu putin efort, am reusit sa transmitem o imagine corecta despre Romania", spune la randul sau Emil Kharrat, CFO Agroli.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Capacitatea actuala de productie a Puiului taranesc este de 40 de tone/saptamana, insa Avicola Crevedia are ca obiectiv cresterea acesteia pana la 200 de tone saptamanal, din 2014.

In privinta pretului acestui pui, el va fi mai mare pentru ca si costul de productie este mai ridicat. Procentul de cereale din furajele sale ajunge la 75% iar, datorita scumpirii cerealelor anul trecut, costurile cu furajarea au crescut cu 35% fata de 2012.

"Nu avem cum sa scoatem un produs bun si ieftin, daca cerealele sunt scumpe", spune Emile Kharrat.

Crescatorii de pui cer investitii in irigatii!
Presiunea pusa pe pretul cerealelor anul trecut nu ar fi fost la fel de mare daca Romania ar fi avut posibilitatea sa contracareze efectele secetei. insa, lipsa irigatiilor face ca productia sa fie dependenta de conditiile meteo ale fiecarui an.

Desi reprezentantii grupului Agroli spun ca au incredere in potentialul agricol al Romaniei, ei deplang lipsa interesului dar si a investitiilor in infrastructura. Acestia solicita autoritatilor mai multa preocupare fata de sectorul agricol, urgenta fiind refacerea sistemului de irigatii.

"Dupa parerea mea, in Romania 20% din suprafata agricola este necultivata. Nu mai spun despre irigatii... Era mai eficient sa investim in irigatii, decat in autostrazi. Rugam Ministerul Agriculturii si Guvernul sa ajute producatorii agricoli din toate sectoarele. In primul rand, sa ajute la refacerea si dezvoltarea irigatiilor", a precizat Emile Kharrat.

Puiul taranesc va fi prezent in magazine de luna viitoare
Puii taranesti de la Avicola Crevedia sunt crescuti in ferme cu lumina naturala si ies in curte, iar ritmul lor de crestere este mult mai lent decat al puilor obisnuiti care cresc intr-un mediu mult mai controlat. De aceea, un pui crescut astfel este taiat dupa aproximativ 60 de zile, in timp ce puiul obisnuit, cel comercializat in toate magazinele din Romania, ajunge la abator dupa doar 30 de zile.

Din luna iunie, produsul va fi disponibil in reteaua de magazine Crevedia Express, sub marca La Ferma, dar si in hipermarketurile Cora din Bucuresti, sub marca proprie, cu mentiunea "Produs exclusiv de Avicola Crevedia".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016