Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din 2014 vor beneficia de fondurile europene doar fermierii activi

din-2014-vor-beneficia-defondurile-europene-doar-fermierii-activi

Dupa declaratia Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, in care preciza ca aeroportul Otopeni va fi “pe o lista neagra” si va fi exclus din cadrul fermierilor activi deoarece a luat subventie pentru pasune, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) revine cu o precizare si anume ca sunt numeroase aeroporturi in UE care absorb deasemenea aceste fonduri pentru agricultura.


“Accesarea cu succes a unor fonduri europene constituie o dovada in plus a faptului ca, in calitatea sa de societate comerciala, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a utilizat toate resursele pentru suplimentarea veniturilor. Actiunea a condus, printre altele, la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania” mai declara CNAB.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti sustine ca absorbtia de fonduri europene pentru intretinerea pasunilor a fost facuta la standarde europene si in conformitate cu procedurile si legile in vigoare, lucru verificat si de auditurile intreprinse de organele specializate. “ Accesarea de fonduri europene pe agricultura a fost o practica curenta pentru aeroporturi din Uniunea Europeana, precum si pentru alti fermieri care nu sunt considerati ‘activi’, de exemplu cluburile de golf. Acestia ar urma sa devina neeligibili, conform unui proiect de reforma a politicii agricole comune a UE, aprobat la 13 martie” spun sursele.

Din februarie 2010, coordonarea si managementul celor doua aeroporturi din Bucuresti, Aeroportul International Baneasa-Aurel Vlaicu si Aeroportul International Otopeni-Henri Coanda, au fost asigurate de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

“Aeroportul Otopeni primea pana acum, pentru pasunea pe care o avea, sprijin de intretinere a respectivei pasuni. Acum intra pe o lista neagra si nu va mai aparea in categoria fermierului activ, deci nu va mai primi sprijin din 2014” sustine Ministrul Agriculturii. In opinia acestuia, aceasta hotarare este luata cu scopul de a indrepta fondurile europene catre cei care au nevoie de aceasta sustinere financiara si care chiar intreprind agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


“ Pentru perioada 2014-2020 se va constitui o lista neagra, unde vor fi cei exceptati din categoria fermierilor activi. Sprijinul pe suprafata, atat pentru pasune, cat si pentru cultura mare va fi primit doar de cei care activeaza si care nu vor fi pe aceasta lista neagra” marturiseste Constantin.




Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016