Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Promovarea produselor agricole va fi sustinuta de UE cu 35,97 de milioane de euro

promovarea-produselor-agricole-va-fi-sustinuta-de-ue-cu-3597-de-milioane-de-euro

UE va contribui cu 35,97 de milioane de euro la promovarea produselor agricole in Uniunea Europeana si tarile terte. CE a aprobat 22 de programe menite sa promoveze produsele agricole. Programele au un buget de aproape 72 de milioane de euro, din care aproximativ 36 de milioane de euro sunt bani europeni, iar cele mai multe dintre ele se intind pe o durata de trei ani.


In schemele de informare si de promovare, la serviciile Comisiei Europene au fost depuse 36 de propuneri de programe pana la data de 30 noiembrie 2012, care sunt destinate atat tarilor membre UE, cat si tarilor terte . Dupa evaluare au fost selectate 22 de programe pentru cofinantare , 16 pentru piata interna si 6 pentru tarile terte. Programele retinute acopera uleiul de masline, laptele si produsele lactate, carnea, fructele si legumele proaspete si prelucrate, produsele ecologice, ouale, vinurile si bauturile spirtoase, produsele horticole, dar si produsele de calitate inregistrate si protejate ca DOP(denumiri de origine protejate), IGP (indicatii geografice protejate) si STG (specialitati traditionale garantate).

Tarile terte sunt reprezentate de Rusia, China, America de Nord, Asia de Sud-Est, Norvegia, Elvetia, Ucraina, India si Coreea de Sud.

“ In 2000, Consiliul a decis ca UE poate sa contribuie la finantarea masurilor care ofera informatii privind produsele agricole si alimentare sau promoveaza comercializarea acestora pe piata unica a UE si in tarile terte. Bugetul anual total disponibil pentru aceste programe de promovare este de aproximativ 55 de milioane de euro.
Masurile finantate pot consta in relatii publice, campanii de promovare sau de publicitate, care subliniaza in mod deosebit avantajele produselor din UE, in special in ceea ce priveste calitatea, siguranta si igiena produselor alimentare, calitatea nutritive, etichetarea, bunastarea animalelor sau metodele de productie care respecta mediul inconjurator. Aceste masuri pot acoperi, de asemenea, participarea la evenimente si targuri, campanile de informare cu privire la sistemul UE de denumiri de origine protejata (DOP), indicatii geografice protejate (IGP) si specialitati traditionale garantate (STG), informatiile privind sistemele de calitate si de etichetare ale UE si privind agricultura ecologica, precum si campanii de informare privind sistemul UE al vinurilor de calitate produse in regiuni determinate. UE finanteaza pana la 50% din costul acestor masuri (pana la 60% pentru programele de promovare a consumului de fructe si legume in randul copiilor sau cele referitoare la informarea cu privire la consumul responsabil de bauturi alcoolice si la pericolele prezentate de consumul excesiv de alcool), restul fiind preluat de catre organizatiile profesionale/interprofesionale care le-au propus si , in unele cazuri, de asemenea, de catre statele member in cauza. In ceea ce priveste promovarea pe piata unica si in tarile terte, organizatiile profesionale interesate pot adresa statelor membre propunerile lor de doua ori pe an. Statele membre trimit apoi Comisiei lista programelor pe care le-au selectionat impreuna cu o copie a fiecarui program. Dupa aceea, Comisia evalueaza programele si decide daca acestea sunt eligibile” context publicat de CE intr-un comunicat de presa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016