Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: AgroMeteo

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat, astazi, buletinul agrometeorologic saptamanal. Potrivit datelor prezentate, in perioada 17 - 23 august vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime cuprinse intre 24 si 35 de grade si minime de 11 - 23 de grade Celsius, mai scazute in depresiuni.
In partea de vest, in nordul si centrul tarii meteorologii anunta ploi locale, sub forma de aversa, reduse cantitativ. Acestea vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului.
Din punct de vedere al rezervei de apa in sol, aceasta continua sa prezinta valori scazute in majoritatea regiunilor agricole, local semnalandu-se seceta pedologica puternica si extrema.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In estul Moldovei, nord-vestul Olteniei, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei si sud-estul Dobrogei, aprovizionarea cu apa a solului pe profilul 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim. In stratul de sol 0-20 cm (ogor), continutul de apa va inregistra valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in aproape toata tara. In nord-vestul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei si izolat in nordul Munteniei, rezerva de umiditate din sol se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime.
In aceste conditii, ANM precizeaza ca seceta pedologica si temperaturile ridicate ale aerului vor determina fortarea proceselor de maturare la speciile prasitoare neirigate, ofilirea, uscarea partiala/totala a aparatului foliar, formarea de boabe sistave si stiuleti subdimensionati la porumb, iar la floarea-soarelui, capitule mici si un procent ridicat de seminte seci.
Din punct de vedere fenologic, floarea-soarelui va parcurge predominant maturitatea in ceara (80-100%) si deplina (10-100%), iar pe unele suprafete din sudul si estul tarii se va putea declansa recoltarea. Porumbul se va afla la maturitatea in lapte (60-100%), ceara (30-100%) si deplina (10-80%), plantele prezentand o stare de vegetatie in general medie si buna.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News