Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recolta de miere de salcam, compromisa de precipitatiile din ultima vreme

recolta-de-miere-de-salcam-compromisa-de-precipitatiile-din-ultima-vreme

Din cauza ploilor prelungite, albinele nu au mai putut iesi din stupi, iar apicultorii apreciaza ca 2014 va fi un an dificil in ceea ce ii priveste.


Precipitatiile abundente cazute in aceasta primavara, nu au afectat doar intinse suprafete agricole, apicultorii anuntand ca in mod sigur, acestea vor avea repercursiuni in ceea ce priveste productia de miere, in mod special miere de salcam.
 
In primul rand, spun apicultorii, salcamii au fost afectati in iarna de lipsa precipitatiilor si a zapezii, ceea ce ar fi un prim factor care afecteaza recolta de miere de salcam din acest an. Apoi, in ultima perioada, tocmai abundenta de precipitatii este factorul care a influentat negativ aceasta productie, ploile impiedicand albinele sa iasa din stupi.
 
„Daca lipsa apei si a zapezii din iarna au dus la afectarea mai mult sau mai putin a salcamului, precum si brumele şi ingheturile de primavara, care au dus la compromiterea lui in anumite zone, astazi putem sa prevedem un rezultat dezastruos in materie de productie de salcam din cauza ploilor si a temperaturii scazute, care afecteaza secretia de nectar”, a precizat in acest sens reprezentantul apicultorilor timiseni, Casian Brebu.
 
Conform acestuia, in aceste conditii, o scumpire a mierii de salcam va fi inevitabila, insa apicultorii se tem ca si asa vor suferi pierderi, considerand ca degeaba vor ridica preturile daca nu vor avea ce sa scoata pe piata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Totodata, apicultorii se plang ca o alta problema majora cu care se confrunta in ultimii ani este si cea legata de folosirea diferitelor substante chimice de catre agricultori. Mai precis folosirea iresponsabila a acestor produse, fara respectarea prevederilor legale, ceea ce are ce efect pierderi insemnate in randul populatiilor de albine.
 
Aceasta situatie se datoreaza micilor agricultori care folosesc pesticide interzise de Comisia Europeana, pe care le achizitioneaza ilegal, preferandu-le pe acestea in detrimentul celor avizate, datorita costurilor mai scazute. In aceasta situatie, e lesne de inteles ca respectivii producatori nu vor anunta autoritatile locale atunci cand folosesc substantele respective, asa cum prevede legea, iar pe apicultorii nu are astfel cine sa ii informeze, pentru a-si proteja albinele.
 
Pierderile sunt din ce in ce mai mari de la an la an, din cauza faptului ca albinele culegatoare de nectar care sunt otravite, duc otrava si in stup. Familiile de albine sunt afectate iar refacerea lor necesita timp si cheltuieli suplimentare din partea apicultorilor, situatie care a dus ca in ultimii 10 ani, productia medie pe stup sa scada cu aproximativ 25 la suta.
 
 
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016