Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Clusterul AGROFOODIND a fost constituit la Cluj

clusterul-agrofoodind-a-fost-constituit-la-cluj

Un comunicat al Consiliul Judetean Cluj anunta organizarea in acest judet a unui cluster dedicat industriei agroalimentare.


Joi, 21 februarie, la sediul forului administrativ judetean a avut loc intalnirea de lucru prilejuita de constituirea clusterului Agro-Food-Ind Napoca, cluster menit sa reuneasca cei mai importanti actori ai sectorului agro-industrial clujean.

Consiliul Judetean Cluj a gazduit joi, 21.02.2013, la sediul forului administrativ judetean, conferinta de presa si, respectiv, intalnirea de lucru prilejuita de constituirea clusterului Agro-Food-Ind Napoca, cluster menit sa reuneasca cei mai importanti actori ai sectorului agro-industrial clujean.

La intalnire au participat, alaturi de vicepresedintii Consiliului Judetean Cluj, domnii Ioan Oleleu si Vakar Istvan, reprezentanti ai institutiilor de invatamant si cercetare legate de sectorul agro-industrial, ai agentilor economici din domeniu, ai asociatiilor de producatori agricoli si crescatori de animale precum si reprezentanti ai institutiilor si autoritatilor publice cu atributii in domeniu.

Totodata, avand in vedere atat importanta cat si caracterul inovator al proiectului, la intalnire au participat si o serie de alesi locali printre care consilierii judeteni Remus Lapusan, Axente Husar, Lorinczi Zoltan Laszlo, Andreea Morar, precum si domnul consilier local Dan Morar

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Misiunea Clusterului Agro-Food-Ind Napoca o reprezinta promovarea colaborarii si cooperarii intre entitatile de afaceri, din sectorul agro-industrial, mediul academic si de cercetare, dar si incurajarea procesului de restructurare competitiva a sectorului si asigurarea participarii in multiple proiecte comerciale, nationale si internationale. In acest sens, membrii Asociatiei "Cluster AGROFOODIND NAPOCA" au decis sa se asocieze pentru sprijinirea dezvoltarii sectorului agro-industrial, cu scopul declarat de a sustine cresterea competitivitatii asociatiei, precum si a fiecarui membru in parte, atat pe piata nationala, dar si internationala.

"In contextul in care proiectele europene din perioada 2014-2020 necesita o pregatire extrem de serioasa, avem convingerea ca initiativa Consiliului Judetean Cluj, una in premiera la nivel national, va genera un proiect de succes care va contribui esential la consacrarea judetului Cluj drept un model de bune practici in domeniul agroindustrial. In aceleasi timp, intalnirea de astazi a reprezentat o premiera inclusiv din perspectiva faptului ca este pentru prima data cand discutam cu reprezentantii marilor lanturi de magazine despre posibilitatea introducerii, in mod real si efectiv, a producatorilor autohtoni, pe rafturile supermagazinelor. Sunt convins ca putem construi impreuna o strategie care sa asigure piata de desfacere a produselor realizate la nivelul judetului, respectiv al regiunii, concomitent cu scaderea importurilor. Clusterul AGROFOODIND Napoca va asigura dezvoltarea sectoriala a domeniilor reprezentate la discutia de astazi iar responsabilii fiecarui sector vor crea oportunitati pentru accesarea de fonduri europene dar si pentru sustinerea punctuala a membrilor acestei asociatii", a declarat initiatorul si coordonatorul acestui proiect, Ioan Oleleu, vicepresedintele CJ Cluj.

Obiectivele generale ale clusterului se refera, in principal, la crearea si promovarea unui cadru armonios de interactiune intre toti factorii interesati care activeaza pe lantul de valoare in domeniul agro-industrial; dezvoltarea unei platforme de cercetare-dezvoltare-inovare si orientarea sectorului privat catre inovare si transfer tehnologic; sustinerea si promovarea unor proiecte de interes comun, inclusiv proiecte de dimensiuni mari, transfrontaliere; sprijinirea integrarii ofertei de educatie cu nevoile reale ale mediului de afaceri din domeniul agro-industrial; promovarea si incurajarea spiritului antreprenorial oferind solutii pertinente pentru reinnoirea si modernizarea sectorului; crearea de instrumente si canale optime pentru gestionarea eficienta a informatiilor si oportunitatilor din domeniu; dezvoltarea de parteneriate, in tara si strainatate, in scopul atingerii obiectivelor asocierii; promovarea de initiative legislative menite sa corecteze – sau, dupa caz – sa reglementeze anumite aspecte de interes pentru sectorul de activitate; identificarea oportunitatilor de colaborare in directia sustinerii financiare prin diverse programe, parteneriate, instrumente si/sau operatiuni bancare; organizarea si participarea de/la forumuri, simpozioane, conferinte, seminarii, dezbateri etc, in tara si strainatate; elaborarea de proiecte pe diverse domenii menite sa asigure atat dezvoltarea asociatiei cat si a membrilor sau altor structuri interesate din domeniu; desfasurarea oricaror activitati necesare atingerii scopului si obiectivelor asocierii.

Constituirea clusterului agro-industrial are la baza viziunea actualei conduceri a Consiliului Judetean Cluj potrivit careia dezvoltarea armonioasa si echilibrata a intregului judet, cu eliminarea decalajelor de dezvoltare dintre diferitele zone ale judetului si, mai ales, dintre mediul urban si cel rural, reprezinta o prioritate a absoluta ce marcheaza intregul mandat al noii administratii judetene. In acest sens, din dorinta de a asigura dezvoltarea durabila a judetului, in general, si a mediului rural in special, conducerea forului administrativ judetean a considerat ca fiind mai mult decat necesara sustinerea revitalizarii sectorului agro-industrial clujean. Pentru aceasta, primul demers promovat de administratia judeteana se refera la crearea cadrului adecvat care sa ii reuneasca pe principalii actori din domeniu, prin constituirea Clusterului Agro-Food-Ind Napoca.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016