Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intre 15 martie si 15 aprilie, Romania sarbatoreste Luna Padurii

intre-15-martie-si-15-aprilie-romania-sarbatoreste-luna-padurii

Luna Padurii este unul din cele mai importante evenimente silvice si reprezinta o masura de resensibilizare a publicului si a factorilor decizionali cu privire la importanta padurilor, a rolului lor esential in mentinerea echilibrului ecologic.


Aceasta sarbatoare isi are inceputurile inca din anul 1872, cand a debutat organizarea sarbatorii sadirii arborilor in SUA, ca o consecinta fireasca a accentuarii despaduririlor. in Romania, prima data a fost organizata in anul 1902 de catre Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor si Instructiei Publice, sub denumirea "Sarbatoarea sadirii arborelui".

Prin "Declaratia de la Paris" ocazionata de cel de-al 10-lea Congres Forestier Mondial din 1991 s-a conturat conceptul de dezvoltare durabila a padurilor. Gestionarea durabila inseamna taierea planificata a arborilor, in functie de starea padurii, de functiile sale si de capacitatea de refacere.

in Romania, majoritatea ecosistemelor naturale sunt specifice padurilor si prezinta o mare diversitate faunistica si floristica, favorizata de pozitia geografica, de varietatea reliefului, de conditiile hidrologice, climatice si evolutia solului.

Autentice laboratoare ale naturii, padurile impreuna cu celelalte spatii verzi, reprezinta o bogatie de nepretuit pentru fiecare asezare urbana, fiind, datorita actiunilor antipoluante, veritabile uzine de sanatate si de echilibru ecologic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Datorita taierilor efectuate de om si a unor calamitati naturale, cum sunt furtunile puternice, dar mai ales, incendiile, astazi exista suprafete intinse de pe care padurea a fost nimicita.

Efectele despaduririlor sunt:

- eroziunea solului si, implicit, scaderea fertilitatii lui;
- inundatiile si alunecarile de teren;
- cresterea concentratiei CO2 atmosferic si scaderea concentratiei de O2;
- reducerea precipitatiilor prin scaderea cantitatii de apa din atmosfera rezultata din transpiratia plantelor;
- cresterea frecventei si intensificarea vanturilor datorita absorbtiei caldurii de catre terenurile defrisate, care genereaza diferente de temperatura;
- disparitia multor specii de plante si animale care populeaza padurile.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.81 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016