Exclusiv
Publicat in: Diverse
Supa de fetica va scapa de stres
Fetica, intalnita si sub denumirea de salata mielului sau salata de camp, este o leguma mai putin cunoscuta in Romania. Din frunzele sale se prepara salate si supe, care, pe langa gustul placut, dulce acrisor, au proprietatea de a alunga stresul si oboseala, datorita substantelor pe care le contin.

Fetica - Salata mielului
Frunzele plantei sunt bogate in acid folic si vitamina C, dar contin si cantitati importante de vitamina B9, substante care indeparteaza oboseala revigoreaza organismul. Conform specialistilor francezi in gastronomie, o suta de grame de frunze verzi de salata mielului va ofera jumatate din necesarul zilnic de vitamina B9.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Salata mielului creste salbatica in Romania
Exista mai multe specii in genul Valerianella, cea mai cunoscuta fiind Valerianella olitoria. In anul 1979, printr-o decizie a CE, aceasta este redenumita Valerianella locusta. Desi in multe publicatii sau articole salata mielului apare si sub vechea denumire stiintifica (v. olitoria), corecta este cea de a doua.

Planta este cultivata mai ales in Franta si Italia, dar si in alte tari europene. In Romania, astazi se consuma doar plantele culese direct din natura, desi in trecut au fost cultivate campuri experimentale.

Fetica poate fi cultivata usor
Conform profesorului Gh. Valceanu, este foarte putin pretentioasa fata de sol, ea creste atat pe pamanturi nisipoase cat si cele grele, argiloase. Este o planta erbacee, anuala, care prefera climatul mai cald, mediteranean, de aceea este afectata de temperaturile scazute, in special de brumele cazute primavara tarziu.

Pentru a preveni baltirea apei in zona coletului, se recomanda cultivarea pe straturi inaltate; terenul trebuie sa fie bine pregatit inainte de insamantare, sapat si greblat. Insamantarea se face primavara devreme, imediat ce trece pericolul brumelor. Pamantul trebuie sa fie ingrasat, pentru a stimula dezvoltarea frunzelor. In mod normal, acestea ar trebui sa fie suficient de mari pentru recoltare la doua luni de la initierea culturii.

Cultura hidroponica
In anul 2004, un grup de cercetatori au publicat intr-o prestigioasa revista de horticultura un articol in care descriau metode neconventionale de cultivare a acestei legume. Acestia au testat obtinerea de plante in sere speciale, prin cultura hidroponica. Intr-o cultura hidroponica, plantele sunt crescute fara sol.

El este inlocuit cu diferite amestecuri nutritive lichide, in care sunt scufundate radacinile plantelor. De multe ori, lichidul se toarna intr-un amestec de perlit, vermiculit sau pietris, pentru a asigura radacinilor o baza solida pentru a se dezvolta.

Principalul avantaj al unei culturi hidroponice este controlul aproape total asupra mediului ambiant, asupra substantelor nutritive necesare plantei si pastrarea conditiilor de asepsie, care previn aparitia unor boli sau daunatori.

O astfel de salata este practic gata de pus pe farfurie, spalarea cu apa fiind de prisos.

*Reteta anti-stres: Supa de salata mielului
Ingrediente: o farfurie de frunze de fetica, 2 cartofi, 50 g unt, o cana de smantana, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Intr-o cratita se topeste untul si se adauga frunzele de fetica tocate marunt. Se lasa sa se inmoaie putin si se adauga si cartofii taiati cubulete.

Adaugati aproximativ un litru de apa si lasati sa scada timp de o jumatate de ora. Adaugati sare si piper dupa gust. Inainte sa se ia de pe foc, se adauga smantana si o mana de frunze de fetica intregi sau taiate pe jumatate si se acopera. Se serveste simpla sau cu paine neagra.

*Traducere din limba franceza dupa o reteta originala theworldwidegourmet.com

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.7 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton