Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea si inmultirea florilor de piatra

cresterea-si-inmultirea-florilor-de-piatra

Floarea de piatra, denumita stiintific Portulaca grandiflora, este originara din America, principala sa caracteristica fiind aceea ca este o planta atat de puternica si rezistenta, incat poate supravietui in conditii de mediu si sol vitrege, in care putine alte plante ar rezista.


De statura mica, 10-20 cm, cu o bogatie de flori stralucitor si variat colorate in alb, roz, galben, portocaliu, rosu, mov, florile de piatra infloresc din iunie pana tarziu in toamna.
 
Seara, florile se inchid, dar dimineata, de la primele raze ale soarelui se deschid din nou. Nefiind pretentioase, pot fi plantate in gradina printre dale, pe langa borduri, in general in locurile unde alte plante nu s-ar putea dezvolta.
 
Solul propice dezvoltarii florilor de piatra este un sol uscat, cu putin humus si mult nisip. Iubesc soarele si vor avea cele mai frumoase flori in verile foarte calduroase, deci este necesar sa alegeti pentru insamantare locurile cele mai insorite din gradina. La umbra, floarea de piatra va creste, dar nu va inflori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Inmultirea florilor de piatra se realizeaza prin insamantare. Semintele se pun  in jardiniere pe la inceputul lunii martie, iar in aprilie plantutele se muta in gradina. Se pot insamanta direct in gradina, in aprilie-mai, dar in cazul acesta plantele vor creste mai greu, in functie de temperatura de afara. De la an la an florile se vor inmulti de la semintele cazute pe sol.
 
Florile de piatra infloresc pe toata durata verii din luna mai pana tarziu in octombrie asigurand un covor coloristic pentru o perioada indelungata. Fiind o planta iubitoare de soare, in verile cele mai calduroase apar florile cele mai frumoase. Florile sunt renumite pentru varietatea paletei de culori in alb, rosu, roz, portocaliu, galben si mov. Tolereaza seceta, dar necesita udatul regulat pentru inflorire.



In ceea ce priveste udarea, floarea de piatra prefera udarile rare, cu cantitati reduse de apa. O hidrtare puternica a solului va imbolnavi definitiv planta. Tot din acest motiv, ea are nevoie de un spatiu luminos, insorit si de temperaturi ridicate. In zilele caniculare se toarna cantitati mici de apa la radacina florilor, o data la 3 – 5 zile. In acest fel planta va fi mereu proaspata, cu un aspect sanatos.
 
Afidele constituie o problema in ceea ce priveste floarea de piatra, insa ele pot fi indepartate cu ajutorul unui insecticid. De asemenea, planta mai poate reprezenta o atractie si pentru melci, insa acestia pot fi tinuti la distanta cu ajutorul unei bariere formate din var, trasate in jurul florilor. Aerul umed sau udarea in exces pot duce la aparitia unei ciuperci care se poate trata cu ajutorul unui fungicid.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 69 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016