Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cultura castravetelui anti-diabet. Conditii ce tin de umiditate
Cerintele castravetilor amari fata de umiditatea solului si fata de umiditatea atmosferica joaca un rol important in cultura lor.
Mediul optim pentru dezvoltarea si fructificarea castravetilor este un mediu cald, umed si cu aer stationar.
Desigur, aceste conditii nu se pot realiza integral decat in serele cu instalatii tehnice moderne. Trebuie avut insa in vedere in toate cazurile, sa se creeze conditii cat mai apropiate de aceste cerinte.
Cultura castravetilor amari da rezultate bune in soluri reavene, avand o umiditate de 70-80% din capacitatea de camp.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In lunile cu precipitatii insuficiente, se impune irigarea culturilor de castraveti amari. O umiditate prea mare a solului insa, provoaca imbolnavirea plantelor, putrezirea fructelor si scaderea productiei.
Insuficienta prelungita a umiditatii din sol, dat fiind sistemul radicular superficial al castravetilor, care nu pot beneficia de umiditatea din adancime a solului, duce la stagnarea in vegetatie a plantelor, incetarea fructificarii, deformare si ingalbenirea fructelor formate si aparitia gustului amar.
O grija deosebita trebuie depusa pentru mentinerea solului intr-o stare de umiditate cat mai constanta tot timpul, in special in perioada dezvoltarii vegetatiei, pana la inceputul recoltarilor.
Castravetii amari cer de asemenea umiditate atmosferica ridicata, pana la 80-90%. Aceasta se realizeaza in sere si rasadnite prin udari, sprituire cu apa sau udarea abundenta a intervalelor, iar in camp, prin irigare.
O umiditate atmosferica favorabila se creeaza in adaposturile din polietilena, in care culturile de castraveti amari gasesc conditii optime.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora