Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii isi achizitioneaza utilaje din fonduri europene

fermierii-isi-achizitioneaza-utilaje-din-fonduri-europene

Fermierii care au facut investitii in modernizarea exploatatiilor agricole au primit aproximativ 435 de milioane de euro de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Valoarea totala a proiectelor contractate a fost de 755 de milioane de euro, adica 72,39% din suma totala de 1,042 miliarde de euro, care revine din fondurile europene acestei masuri.


Pe masura 121 ‘Modernizarea exploatatiilor agricole’ din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), au fost retinute 2333 de proiecte care atingeau o valoare de 966,7 milioane de euro, dar au ramas contractate numai 1993 de proiecte care insumeaza un buget de 755 milioane de euro. Proiectele au putut fi depuse in 10 transe, numarul total al proiectelor inaintate fiind de 7851 cu o valoare de 2995 miliarde de euro.

Cea de-a zecea sesiune de depunere a proiectelor pe masura 121 ‘Modernizarea exploatatiilor agricole’, a fost in perioada 26 noiembrie – 1 martie 2013 si a avut fonduri de 150 de milioane de euro. In aceasta ultima sesiune au fost depuse 627 de proiecte, care depaseau totalul fondurilor alocate, avand o valoare de 210,2 milioane de euro.

Conform Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, pentru proiectele de modernizare a exploatatiilor agricole cea mai mica suma acceptata a fost de 5000 de euro, iar pentru proiectele de investitii intr-o ferma mixta suma decontata ajungea la cel mult 1,6 milioane de euro.

Masura 121 ‘Modernizarea exploatatiilor agricole’ face parte din Axa I ‘Cresterea competitivitatii sectorului agricol si silvic’, care are ca scop principal marirea competitivitatii sectorului agricol printr-o folosire mai eficienta a resurselor umane si a factorilor de productie si atingerea standardelor nationale si comunitare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016