Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri

afir-plati-de-peste-500-milioane-de-euro-catre-fermieri

AFIR a autorizat plati catre fermierii romani de peste 500 milioane de euro in anul financiar european ce tocmai s-a incheiat la 15 octombrie.


Aproape jumatate din aceasta suma a fost destinata infiintarii si modernizarii exploatatiilor agricole, sustinerii tinerilor fermieri si dezvoltarii fermelor mici.
 
"AFIR a incheiat un an financiar european impresionant de sprijin pentru fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice locale! Intre 16 octombrie 2023 si 15 octombrie 2024, am autorizat plati de 505,7 milioane de euro, depasind tinta de absorbtie pentru 2024!", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a institutiei.
 
In anul financiar european 2024, suma platita in conturile beneficiarilor este aferenta proiectelor de investitii, finantate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR 2020).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Fondurile nerambursabile au fost utilizate in cea mai mare parte pentru decontarea cheltuielilor realizate de beneficiari pentru:
 
- infiintarea si modernizarea exploatatiilor agricole, sustinerea tinerilor fermieri si dezvoltarea fermelor mici – 251 de milioane de euro
- investitiile in procesarea produselor agricole si pomicole – 38,3 milioane de euro
- investitii in infrastructura rurala de baza si de acces si investitii in infrastructura de irigatii – 67,8 milioane de euro
 
Valoarea totala a platilor efectuate de AFIR prin PNDR 2020 este de 11,46 miliarde euro. La aceasta suma se adauga valoarea de 229,5 milioane de euro, plati aferente interventiilor din Planul Strategic 2023 - 2027 (PS 2027). 
 
Platile realizate au fost transferate in conturile beneficiarilor de interventii in agricultura si pentru dezvoltarea satului romanesc, dar si pentru beneficiarii platilor directe si compensatorii pentru masurile de mediu si clima.
 
"Fiecare proiect finantat prin AFIR contribuie la cresterea competitivitatii agriculturii romanesti si la imbunatatirea conditiilor de trai in mediul rural. Succesul nostru este, in esenta, succesul comunitatilor rurale pe care le sprijinim", a declarat directorul general al institutiei, Dan-Florin Scarlat.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016