Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai putine cereri pentru subventii depuse, fata de anul trecut

mai-putine-cereri-pentru-subventii-depuse-fata-de-anul-trecut

Estimarea a fost facuta de seful MADR, Petre Daea, care spune ca pana la 15 mai vor fi primite mai putin de 900.000 de cereri.


Petre Daea spune ca in acest an, cererile de plata depuse vor fi mai putine decat in anii trecuti, undeva sub 900.000 de cereri. Cele mai recente date arata ca, fermierii romani au depus pana acum circa  700.000 de cereri pentru o suprafata de peste 4 milioane de hectare.
 
„Din discutiile avute cu cei de la centrele locale, in acest an vor fi mai putine cereri, nu o sa mai fie 900.000. In ceea ce priveste depunerile din aceste zile, ieri, de exemplu, au fost 150% fata de programul stabilit, iar marti 171% fata de program, pentru ca incep sa vina si cei care nu au venit la timp, cand au fost planificati de APIA”, a declarat ministrul.
 
In privinta controalelor care se vor realiza dupa depunerea cererilor de plata, ministrul Agriculturii a anuntat ca este exclus ca anul acesta un fermier corect sa intre din nou in esantionul de control, desi astfel de situatii apar an de an.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Este exclus ca anul acesta sa mai intre in control un fermier care a fost controlat si anii trecuti, evident daca a fost corect. De anul acesta, sub nicio forma nu se va mai intampla acest lucru, pentru ca am schimbat procedurile de stabilire a esantioanelor, iar acestea elimina din capul locului pe cei care au fost la control si au fost corecti in anii trecuti”, a adaugat Daea.
 
Ministrul Agriculturii sustine ca Romania va fi prima si la depunerea de cereri, fara penalitati, „nu numai la luat de fonduri”, in conditiile in care tara noastra se afla pe primul loc la rambursari de la Uniunea Europeana.
 
 „Cea mai mare suma decontata de Uniunea Europeana a fost catre Romania pentru subventiile din 2016. E vorba de peste 400 de milioane de euro, bani care intra azi in cont. Din 1,881 de miliarde de euro pentru care am depus deja documente, Romania a primit decontari pe luna martie in valoare de 402,276 de milioane de euro. Dupa noi vine Polonia, cu 344,734 milioane de euro, si Spania, cu 266,104 milioane euro. Este fara precedent sa vina banii de la UE asa repede, bani care vor veni in continuare, pentru ca in total noi am platit pentru subventiile din 2016 peste 2,3 miliarde de euro, iar banii se ramburseaza etapizat de la UE. Este prima data cand am dat fermierilor banii la timp. E adevarat ca mai sunt in jur de 19.000 de fermieri care nu si-au primit subventiile pe anul trecut, pentru ca au neconformitati si trebuie sa isi reglementeze situatia. Nu poti sa dai banii fara o verificare, dar ei au dosarele in lucru”, a mentionat seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016