Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiecte in valoare de 137,18 mil. euro, depuse de tinerii fermieri

proiecte-in-valoare-de-13718-mil-euro-depuse-de-tinerii-fermieri

Alocarea financiara de 50 de milioane de euro pe sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru instalarea tinerilor fermieri (Masura 112) a fost depasita de aproape trei ori, iar acordarea finantarii va fi decisa de punctajele obtinute de fiecare proiect in parte.


Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activitati diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru legumicultura, ferme vegetale, dar si pentru cresterea animalelor.

"Aceasta este prima sesiune de proiecte in care se constata o crestere insemnata a interesului pentru zootehnie, lucru datorat in primul rand noului sistem de calcul al dimensiunii economice a exploatatiei agricole care valorizeaza superior sectorul de crestere a animalelor. Ca un element de noutate, tinerii care au depus proiecte in aceasta sesiune beneficiaza de o prima de instalare care poate ajunge la 40.000 de euro, fata de 25.000 cat se putea obtine in anii precedenti", a declarat directorul general al APDRP, Mihai Gavril Vadan.

Urmatoarea sesiune pentru depunerea proiectelor de finantare nerambursabila aferenta Masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" este preconizata a avea loc in perioada 1 - 29 iunie 2012, atunci fiind disponibili peste 120,88 de milioane de euro.

De la demararea PNDR in anul 2008, APDRP a gestionat 95.694 de cereri de finantare, in valoare de peste 15,26 miliarde de euro. Pana la aceasta data, au fost selectate spre finantare 48.073 de proiecte in suma de 4,58 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o angajare de 47% a fondurilor disponibile prin PNDR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


APDRP a efectuat, pana in prezent, plati de aproximativ 4 miliarde de euro, ceea ce inseamna o absorbtie efectiva de peste 40%.

PNDR 2007 - 2013 este instrumentul prin care se acorda fonduri europene nerambursabile pentru investitiile private si publice care vor asigura dezvoltarea satelor din Romania. Alocarea totala prin PNDR este de 9,67 miliarde de euro, bani europeni, pentru perioada 2007 - 2013.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016