Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suprafetele cultivate ecologic ar putea ajunge la 500.000 de hectare, anul viitor

suprafetele-cultivate-ecologic-ar-putea-ajunge-la-500000-de-hectare-anul-viitor

Operatorii certificati in agricultura ecologica primesc sprijin prin masura 11.1 din PNDR, in functie de tipul de cultura, pornind de la 293 euro/ha pentru terenul arabil, pana la 620 euro/ha pentru plantatiile de vie aflate in conversie la sistemul ecologic.


Conform declaratiilor facute de secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, Romania si-a propus ca in anul 2021, sa aiba 500.000 de hectare cultivate ecologic.
 
„Romania a decis sa nu sustina plafonarea, ci partea de reasezare a platilor directe la nivel european, masurile de cercetare, instalarea tinerilor in mediul rural si obiectivul ambitios ca, in anul 2021, sa ajungem la 500.000 de hectare cultivate bio”, a precizat reprezentantul MADR.
 
Declaratia a fost facuta in cadrul unui seminar organizat la Tulcea, pe tema agriculturii ecologice, la care au participat autoritati locale si operatori din domeniul turismului si al agriculturii ecologice, reprezentanti de marca, printre care si fostul presedinte al Republicii Federale Germania, Christian Wulff, si ambasadorul eco-turismului in Romania, Ivan Patzaichin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cadrul seminarului au avut loc o serie de dezbateri importante, axate pe identificarea mecanismelor pentru integrarea produselor ecologice in dezvoltarea sustenabila a turismului in destinatia turistica Delta Dunarii si Dobrogea de Nord, pe standarde de calitate, pe dezvoltarea punctelor gastronomice locale.
 
Suprafata piscicola importanta, de 44.000 hectare, reprezinta un principal furnizor de hrana ecologica, iar traditiile din Delta sunt strans legate de pescuit, acvacultura, turism piscicol si coexistenta om-natura.
 
Delta beneficiaza de un produs protejat la nivel european IGP - Scrumbie de Dunare afumata, un produs pentru care dosarul e depus la Comisia Europeana in vederea certificarii (salata cu icre de stiuca de Tulcea), doua dosare in analiza la MADR (placinta dobrogeana si salata traditionala cu icre de crap), 20 de produse traditionale atestate si doua produse de reteta consacrata.
 
In discursul sau, secretarul de stat Botanoiu a declarat ca „mecanismele de integrare trebuie concepute printr-o comunicare excelenta intre comunitati si un mix de politici publice care sa adauge sustinere si crearea unor branduri si marci care sa consacre zona Deltei Dunarii, prin promovarea si integrarea acestora in activitatile de turism. Acest mix de politici publice trebuie partajat intre autoritatile centrale si autoritatile si factorii locali implicati”.
 
Referitor la acest tip de politici publice, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa promoveze un act normativ privind sustinerea produselor de inalta calitate, clasificate pe criterii de continut, zona de origine sau regiune. Aceste produse vor fi certificate si vor purta o holograma de inalta calitate, pe langa alteconditii de etichetare care sa asigure consumatorul de puritatea si valoarea produsului.
 
De asemenea, MADR are in vedere realizarea unor programe de promovare a brandurilor nou create si implicarea autoritatilor locale in regim de parteneriat pentru ca operatorii economici sa fie sustinuti in dorinta de a se face cunoscuti. Totodata, secretarul de stat a afirmat ca MADR sustine infiintarea punctelor gastronomice locale si sprijina concretizarea acestor proiecte.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016